Šport > Kolesarstvo
137 ogledov

Do konca Toura pred Pogačarjem še številne pasti

Tadej Pogačar Profimedia
Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu 16. etapa, ki bo po pretežno ravninski trasi karavano popeljala od Gruissana do Nimesa (188,6 km). Pričakovati je zadnji sprinterski zaključek na letošnjem Touru, rumena majica vodilnega na Touru pa bo še dvanajstič zapovrstjo na ramenih slovenskega asa Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates).

V skupnem seštevku ima Tadej Pogačar kar 3:09 minute naskoka pred Dancem Jonasom Vinegegaardom (Visma-Lease a Bike) in 5:19 pred tretjeuvrščenim Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step). Vsi ostali zaostajajo že 11 minut in več.

Slovenski as je na dobri poti, da si po letih 2020 in 2021 še tretjič zagotovi zmago na francoski pentlji, a zadnji teden prinaša številne pasti na poti do Nice.

Najprej bo sicer na vrsti ravninska etapa proti Nimesu, ki ne bi smela povzročiti premikov v skupnem seštevku. Nato sledita zelo razgibani 17. in 18. etapa, ki pa bi lahko vendarle pripadli ubežnikom. Pogačarjevi emirati lahko po uspešnem koncu tedna v Pirenejih vendarle dirkajo bolj obrambno in pobudo prepustijo ostalim ekipam.

Konec Toura bo zelo zahteven s tremi etapami v okolici Nice. V petkovi 144,6 km dolgi 19. etapi sledi ciljni vzpon na Isolo 2000 (16,1 km/7,1 %), pred tem pa prečkanje najvišje točke letošnjega Toura na Cime de la Bonette na 2802 m nadmorske višine.

V soboto bo še ena zahtevna etapa do prelaza Couillole (15,7 km/7,1 %) s kar 4600 višinskimi metri v vsega 132,8 km, v nedeljo pa za konec sledi še 33,7 km dolg zahteven in tehničen kronometer od Monaca do Nice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.