Šport > Kolesarstvo
447 ogledov

Elitni sprinter zapustil obubožano ekipo

Giacomo Nizzolo Epa
Na kolesarski tržnici se je zgodil še en odmeven premik.

Kolesarska ekipa Israel Start-Up Nation po sezoni krepi svoje vrste za naslednjo. Po Dancu Jakobu Fuglsangu, ki bo adut ekipe za enodnevne klasike, je v svoje vrste privabila tudi Italijana Giacoma Nizzola, ki je doslej vozil za ekipo Qhubeka NextHash. Ta se je znašla v finančnih težavah, zaradi katere bo najbrž izgubila licenco, poroča cyclingnews.com

Že v torek je Qhubeko NextHash zapustil Belgijec Victor Campenaerts, nekdanji evropski prvak v kronometru je prestopil v Lotto Soudal.

Tadej Pogačar in Primož Roglič Podal mnenje Šport Izjemnega Belgijca primerjajo z Rogličem in Pogačarjem, to pravi sam

"Israel Start-Up je videti kot odlična ekipa. Posamezniki odlično sodelujejo, so ambiciozni, njihovi cilji so visoki. Vesel sem, da sem postal del te skupine, motivacije mi ne manjka. Prepričan sem, da bomo skupaj visoke cilje tudi uresničili," je po prestopu dejal Nizzolo.

Nizzolo je sprinterski specialist, ki je bil leta 2020 tudi evropski prvak. V minuli sezoni je zabeležil tri zmage, vključno z dolgo želeno na dirki po Italiji. V naslednji sezoni si najbolj želi biti uspešen na spomladanski klasiki Milano-San Remo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice