Šport > Kolesarstvo
36606 ogledov

Jumbo-Visma navdušila svet: tako izgleda nova oprema olimpijskega prvaka

Primož Roglič
1/11
Anže Malovrh/STA
Svetovni prvak v vožnji na čas se lahko pohvali s svojo novo zlato opremo za kronometer.

Zadnja leta v kolesarski glavnini nikakor nismo mogli spregledati izjemnega Belgijca Grega van Avermaeta, ki se je zaradi pandemije koronovarisu kar pet let vozil z zlato čelado, ki simbolizira aktualnega olimpijskega prvaka.

Svetovni in državni kolesarski prvaki se sicer lahko pohvalijo s prav posebnimi dresi, a tudi zlati olimpijski komplet je v kolesarskem pelotonu nekaj prav posebnega in za razliko od majic svetovnih in državnih prvakov, si zlati olimpijski komplet (po navadi) priboriš kar za obdobje štirih let.

Zlata oprema Primoža Rogliča | Avtor: Jumbo-Visma Jumbo-Visma

Navijači slovenskega šampiona Primoža Rogliča smo tako prav nestrpno pričakovali prvi Slovenčev kronometer po Olimpijskih igrah, na katerih bo imel priložnost nastopiti v prav posebni zlati olimpijski opravi.

Jumbo-Visma je namreč v preteklosti že mnogokrat navdušila z oblikovanjem prekrasnih dresov državnih prvakov, ko so našega Rogliča razen z zastavo okrasili še s slovenskim narodnim simbolom Triglavom, Novozelandca Georga Bennetta pa recimo s slovito novozelandsko praprotjo, tako da je kolesarski svet nestrpno pričakoval, kaj so si Nizozemci zamislili tokrat... In pri Jumbo-Vismi ponovno niso razočarali!

Zlata oprema Primoža Rogliča | Avtor: Jumbo-Visma Jumbo-Visma

Za svojega novega olimpijskega prvaka v vožnji na čas so namreč pripravili prav posebno opremo, katero sestavljajo novi dres, čelada in kolo za kronometer. Vse seveda v zlati barvi, ki simbolizira olimpijskega prvaka.

Poleg zlato-črnega kolesa bo Primož nosil tudi prekrasno čelado z zlatim sprednjim delom ter dres, kjer bodo rokavi in ovratnik prav tako zlato obarvani.

Zlata oprema Primoža Rogliča | Avtor: Jumbo-Visma Jumbo-Visma

Zlat olimpijski komplet bo Roglič lahko uporabljal le na kronometrih, saj je naziv olimpijskega prvaka v cestni vožnji pripadel Ekvadorcu Richardu Carapazu.

Nizozemska ekipa je tako svojo zlato olimpijsko kolekcijo uradno razkrila v petek, en dan pred začetkom Vuelte, kjer si bo že na otvoritveni etapi, 7 kilometrov dolgem kronometru v Burgosu, Primož prvič v življenju nadel svoj zlati olimpijski komplet.

Seveda pa pričakujemo, da ne bo v soboto zvečer v središču zgolj zaradi svoje nove opreme, pač pa tudi zaradi novega odličnega rezultata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice