Šport > Kolesarstvo
27698 ogledov

Jumbo-Visma: "Pri Primožu nas to skrbi še dosti bolj od poškodbe..."

Primož Roglič Profimedia
Addy Engels je razkril, da naj bi grozljiva Primoževa nesreča na Vuelti nanj bolj vplivala mentalno, kot pa fizično.

Potem ko je moral Primož Roglič po grozljivem padcu v torkovi etapi odstopiti pred začetkom 17. etape Vuelte, je njegov športni direktor Addy Engels razkril, da je Primožev še drugi letošnji odstop na tritedenskih dirkah na njegovem varovancu pustil hujše mentalne posledice, kot pa fizične.

Roglič, kateremu je lani uspelo še tretjič zapored dobiti Dirko po Španiji, je tako zaradi poškodb odstopil z zadnjih treh izmed štirih tritedenskih dirk, katerih se je udeležil. Primož je namreč predčasno končal tudi zadnja dva Toura.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

32-letni Kisovčan je tokrat v skupnem seštevku držal drugo mesto, z minuto in 26 sekundami zaostanka za Remcom Evenepoelom, a je proti koncu drugega tedna kazal vse boljšo formo ter iz etape v etapo topil Belgijčevo prednost.

To mu je uspelo tudi na usodni 16. etapi s ciljem v Tomaresu, ko je z nepričakovanim napadom na zelo kratkem a strmem klančku uspel skupaj s še četverico kolesarjev pobegniti glavnini. V primerjavi z Remcom je tako pridobil 8 sekund, a se je v ciljnem sprintu zapletel s Fredom Wrightom ter pri veliki hitrosti trčil ob tla in utrpel poškodbe komolca, kolka, kolena in reber.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Iz Jumbo-Visme so pred startom 17. etape sporočili, da se Primož zaradi poškodb ne bo pojavil na startu, kasneje pa se je na temo svojega varovanca oglasil Addy Engels, ki je na dirki opravljal vlogo športnega direktorja. Priznal je, da ga po novem odstopu dosti bolj skrbi Rogličevo psihično stanje, kot pa fizično.

"Seveda je zelo težko. Ni še končal z dirko, kar je pokazal tudi na zadnji etapi. Seveda je hud udarec, ko imaš nesrečo na lanskem Touru, na letošnjem Touru in zdaj še na Vuelti. In to v takem trenutku, ko si še v boju za zmago. Zelo težko je kaj takega mentalno preboleti. Za njim je bila zelo huda noč polna bolečin, kar je tudi razlog, da se ni pojavil na startu. Toda ni imel kakšnega pretresa možganov, kot so nekateri slutili. Toda ko je prišel na ekipni avtobus, je bil zlomljen. Mentalo zlomljen. Dosti huje je z njim mentalno, kot pa fizično."

Addy Engels | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Engels je še enkrat potrdil, da so poškodbe sicer grde, a na srečo vsaj ni prišlo do nobenega zloma. Roglič je sicer nedolgo nazaj na Dirki po Franciji utrpel izpah rame, prav tako pa se je sumilo, da si je nalomil vretenca, a slednje ni bilo nikoli potrjeno.

"Preiskave so potrdile, da ni prišlo do nobenega zloma, temveč do številnih grdih ran. S temi ranami ob vseh bolečinah je bilo nemogoče, da bi nastopil. Odločitev na jutro 17. etape je bila tako preprosta. Seveda se Primož ne počuti dobro, sicer bi se pojavil na startu. Zelo ga boli, za njim je bila huda noč. Če temu dodamo bolečine, ki jih je še vedno čutil zjutraj, smo se seveda odločil, da ne starta. Seveda je to hud udarec za celo ekipo, saj se še nismo predali, kar smo dokazali na torkovi etapi," je zaključil športni direktor Jumbo-Visme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice