Šport > Kolesarstvo
4443 ogledov

Kolesar menjal kolo, ko je počilo, trčila so tri vozila

dirka po Poljski youtube
Na dirki po Poljski je prišlo do trka treh spremljevalnih avtomobilov.

Na dirki po Poljski po štirih od sedmih etap v skupnem seštevku vodi slovenski kolesar Matej Mohorič. Član ekipe Bahrain Victorious ima v boju za rumeno majico deset sekund prednosti pred drugouvrščenim Portugalcem Joaom Almeido (UAE Team Emirates) in domačinom Rafalom Majko (UAE Team Emirates) na tretjem mestu.

Omenjena dirka  je v preteklih letih že prinesla nekaj slovenskih etapnih zmag, Mohorič pa je leta 2021 osvojil tudi skupno drugo mesto, ko ga je premagal prav Almeida, Portugalec je bil v končni razvrstitvi 20 sekund hitrejši.

A ljubiteljem kolesarstva sta še precej bolj v spominu ostala žalostna dogodka, ki sta se zgodila v zadnjih letih poljske pentlje. Na njej je namreč leta 2019 umrl belgijski kolesar Bjorg Lambrecht, le leto kasneje pa se je po padcu v ciljnem sprintu, ko ga je v boju za zmago v sprintu v ogrado izrinil Dylan Groenewegwn, težje poškodoval sprinter Fabio Jakobsen, ki je bil po nesreči nekaj časa v komi in se je boril za življenje.

Posnetki tedanje nesreče obeh Nizozemcev, Jakobsen je moral prestati številne operacije, Groenewegen pa je bil suspendiran za dlje časa, zaradi krivde se je soočal tudi s psihičnimi težavami, so takrat preplavili socialna omrežja. 

Ta so se sicer zganila že tudi na tokratni poljski preizkušnji, vendar je tokrat šlo za nesrečo, ki je na srečo prinesla le materialno škodo. V njo so bila sicer vpletena tri vozila v karavani.

Eden izmed kolesarjev ameriške ekipe Human Powered Health je imel v etapi namreč težave s kolesom in se je odločil za menjavo svojega 'karbonskega konjička'. Spremljevalni avtomobil njegove ekipe se je tako ustavil, a so to spregledali v naslednjem vozilu. Prišlo je do trka, v oba pa je trčilo še vozilo zdravstvenega osebja.

Kolesar je na srečo še pravočasno odskočil in se tako izognil poškodbam, po nekaj neprijetnih sekundah pa je bil kmalu že na novem kolesu. 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice