Šport > Kolesarstvo
1142 ogledov

Kolesarski zvezdnik bi lahko manjkal več mesecev

Mathieu van der Poe Epa
Nizozemski kolesarski as Mathieu van der Poel (Alpecin–Fenix) ima težave s hrbtom.

Eden največjih zvezdnikov kolesarstva Nizozemec Mathieu van der Poel zaradi poškodbe hrbta ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu, je v sporočilo za javnost zapisalo njegovo moštvo Alpecin-Fenix. SP v ciklokrosu bo na sporedu 29. in 30. januarja v ameriškem Fayettevillu.

Tam tako ne bo težko pričakovanega troboja med van der Poelom, Belgijcem Woutom Van Aertom (Jumbo-Visma) in Britancem Tomom Pidcockom (Ineos Grenadiers).

Tadej Pogačar Vse z enim namenom Šport Eden najmočnejših ljudi kolesarstva močno zbodel Pogačarja

"Zaradi poškodbe hrbta že nekaj časa ne morem doseči primerne ravni. Vse to se ponavlja od lanskega Toura, bolečin pa se kar ne morem znebiti," besede 26-letnega Nizozemca citira njegovo moštvo.

Dodal je, da je edina rešitev daljši premor, njegov oče Adri van der Poel pa je za nizozemske medije dejal, da bi lahko odsotnost trajala več mesecev.

Njegovo moštvo je sporočilo, da se bo specialist za enodnevne klasike na cesto vrnil, ko bo v celoti okreval po poškodbi.

Mathieu van der Poe | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice