Šport > Kolesarstvo
2628 ogledov

Legendarni kolesar napovedal slovo

Davide Rebellin Profimedia
Legendarni Italijan je napovedal, da se bo pri 51 letih po koncu sezone vendarle poslovil od kolesarstva.

Pa je le prišel trenutek, ko je tudi nezlomljivi 51-letni Davide Rebellin napovedal, da se umika iz kolesarstva, saj naj bi bila sezona 2022 poslednja v njegovi profesionalni karieri.

Rebellin, ki je največje uspehe dosegal na začetku tega tisočletja, ko je zmagoval na največjih dirkah na svetu, kot so Liege-Bastogne-Liege, Pariz-Nica in Tirreno-Adriatico je poslednjih pet let vozil za moštva Kontinentalnega razreda (3. rang kolesarstva).

Davide Rebellin | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2021 se je pridružil italijanski ekipi Work-Service-Vega, a sezono predčasno končal z zlomljeno nogo na dirki Memorial Marco Pantani. Prav omenjena nesreča in predčasni konec sezone naj bi bila glavni razlog, da je podaljšal pogodbo za eno sezono, saj se želi posloviti v stilu.

"Leta 2022 se je želim na lep način posloviti od svoje profesionalne kariere. To bo moja zadnja sezona," je za špansko Marco razkril Rebellin ter pojasnil: "Nisem želel zaključiti kariero s sezono 2021 ter z zlomljeno golenico in mečnico. Rad bi zaključil tako, da tekmujem, imam dober tekmovalni program in dam vse od sebe ter dosežem dobre rezultate."

Davide Rebellin | Avtor: Profimedia Profimedia

Rebbelin se je za Marco oglasil z Mallorce, kjer je njegova ekipa nastopila na petdnevnem Izzivu Mallorce (pet enodnevnih dirk po otoku op. p.), sam pa se ni udeležil nobene izmed preizkušenj, a je z ekipo treniral in nabiral formo pred zadnjimi meseci svoje kariere.

"Aprila bom že močnejši. Na treningih se počutim dobro, dnevno treniram pet ali šest ur. Moram pritiskati še močneje, čeprav še vedno čutim bolečine v nogi, ki se še ne premika tako, kot bi se morala. Ne morem še pritisniti do konca, ker si moram najprej povrniti mišično moč."

Davide Rebellin | Avtor: Profimedia Profimedia

Rebellin je sicer začel svojo kariero daljnega leta 1993, veljal je za pravega specialista za enodnevne dirke, svoja najlepša leta pa je preživel pri ekipi Gerolsteiner, ko je leta 2004 kot prvi v zgodovini dosegel celo legendarni "Ardenski trojček", ko je v vsega dobrem tednu dobil dirke Amstel Gold, Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege.

Njegova kariera ima sicer tudi velik črn madež, saj je bil po Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 pozitiven na dopinškem testu, zaradi česar so mu tudi odvzeli srebrno olimpijsko medaljo ter mu dodelili dvoletni suspenz.

Davide Rebellin | Avtor: Profimedia Profimedia

Vrnil se je leta 2011 in takoj spet začel zmagovati, preden se je v zadnjih letih odločil tekmovati v nižjih rangih kolesarstva. V trenutni ekipi je celo dvakrat starejši od drugega najstarejšega kolesarja, saj se Work-Service-Veg ukvarja predvsem z razvojem mladih kolesarjev, katerim Rebellin služi kot mentor.

"V ekipi nisem zgolj kolesar, temveč imam tudi vlogo očeta tem kolesarjem, katerim poizkušam prenesti vse svoje izkušnje, obenem pa poizkušam biti dober vzor ter jih naučiti dobrih vrednot," je svojo vlogo v ekipi opisal legendarni Rebellin, kateri pa je očitno vendarle podpisal kapitulacijo v borbi s starostjo. A za seboj bo pustil resnično neverjetno kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice