Šport > Kolesarstvo
44127 ogledov

Na Giru odpisal Rogliča, zdaj šokiral z napovedjo: "On bo zmagal na Touru!"

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Profimedia
Če že ni zaupal slovenskemu šampionu na Giru, pa ima Jens Voigt popolno zaupanje v zmago Pogačarja na Touru.

V soboto se z zelo zahtevno etapo v Baskiji začenja letošnja dirka po Franciji in organizatorji so letos pripravili že zelo zahteven prvi teden dirkanja, ki bi lahko razkril že prve šibkosti določenih kolesarjev. Medtem ko ima večino kolesarskega sveta uprte oči v Tadeja Pogačarja in njegovo načeto zapestje ter morebitno pomanjkanje forme zaradi nepopolnih priprav, pa je legendarni kolesar in strokovni komentator pri Eurosportu Jens Voigt prepričan, da je Pogačar tisti kolesar, ki se bo na koncu veselil na Elizejskih poljanah.

"Vse vidim kristalno jasno. Tadej Pogačar je tisti pravi, dobil bo dirko po Franciji," je za Eurosport izjavil Voigt. "Še vedno ga muči in je jezen ter razočaran zaradi lanskega poraza. Za nekoga, kot je Tadej Pogačar, je drugo mesto na dirki po Franciji po dveh zaporednih zmagah poraz. Tukaj je, da se maščuje. In grozljiva nesreča na Liege-Bastogne-Liegu ga je prisilila, da si je vzel resničen premor. Tako so vse celice v njegovem telesu povsem regenerirane. Na dirki bo svež in lačen. On je človek, ki ga bo potrebno premagati," je tokrat hvalospev na račun Slovenca pripravil strokovnjak, ki je na Giru popolnoma odpisal našega Primoža Rogliča ter ves čas glasno ponavljal, da nima možnosti za skupno zmago. Seveda upamo, da se tokrat ne moti, kot se je na srečo takrat.

Jens Voigt | Avtor: Profimedia Profimedia

Glavni rival Pogačarja bo zagotovo Jonas Vingegaard, edini kolesar ki je v zadnjih dveh letih na etapnih dirkah uspel premagati našega šampiona. Na žalost je do tega prišlo ravno na dirki po Franciji. Tudi letos se tako pričakuje spopad obeh šampionov za rumeno majico. "Pogačar ima letos v obliki Adama Yatesa zelo resnega in zanesljivega pomočnika, ki ga lahko v gorah pripelje vse do zadnjega kilometra. Tako ima Pogačar močnejšo in boljšo ekipo glede na prejšnja leta. Prav tako nima za sabo premalo dirk, temveč je preprosto pripravljen. Za sabo ima odlično leto. Deloval je močno na vseh dirkah pred letošnjo dirko po Franciji," je dodal Voigt.

Voigt je sicer zaključil, da je Jumbo-Visma še vedno močnejša od UAE Team Emirates, a da niti to ne bo pomagalo Vingegaardu. "Ko pride do boja mož na moža, verjamem, da je Pogačar preprosto močnejši. Vingegaard ima sicer precejšnjo prednost neverjetno močni ekipi Jumbo-Visma, ki je daleč najmočnejša ekipa na dirki. Toda v gorah, če ne moreš slediti napadu, ti ne pomaga niti 50 pomočnikov. Če ne moreš slediti Tadeju Pogačarju, si v najboljšem primeru šele drugi. In verjamem, da bomo videli nekaj takega," je zaključil Voigt.

Prve odgovore o formi največjih favoritov bi lahko dala že prva etapa po okolici Bilbaa. Vzponi so sicer kratki, a brutalno strmi, in bi morda že lahko nekoliko pomešali vrstni red med favoriti, predvsem pa razkrili tiste kolesarje, ki so na Tour prišli v nekoliko slabši formi. Obeta se spektakel od samega začetka dirke!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jjjaaannneeezzz 16:46 01.julij 2023.

    Upam, da ima vsaj kdaj prav. Torej naj ima zdaj prav.

Sorodne novice