Šport > Kolesarstvo
409 ogledov

Nič ne bo od združitve z Rogličem

Van Aert Roglič Profimedia
Belgijski kolesar Wout van Aert je navkljub govoricam o možni selitvi k Bori-Hansgrohe obljubil doživljenjsko zvestobo Vismi-Lease A Bike.

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout Van Aert je poročil, da je "do konca življenja" podaljšal pogodbo s kolesarsko ekipo Visma-Lease a Bike. "V tej ekipi se počutim kot doma. Edinstveno je in tukaj mi uspeva že pet let. Zato sem se odločil, da ostanem tukaj za vedno," je v izjavi za javnost med drugim dejal 30-letni Flamec.

Van Aertu bi sicer zdajšnja pogodba z nizozemsko ekipo potekla leta 2026.

S tem je Belgijec končal ugibanja in špekulacije o tem, da bi se lahko pridružil ekipi Red Bull-BORA-hansgrohe, katere prvi zvezdnik je slovenski as Primož Roglič, v novi sezoni pa bo zanjo pedala vrtel tudi Jan Tratnik.

Van Aert tako namerava kariero končati pri nizozemski ekipi, ki se ji je pridružil leta 2019, medtem ko že načrtuje "dolgoročno partnerstvo" izven njegove športne poti.

Van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

"Takšna pogodba je edinstvena v našem športu, a nama o tem ni bilo treba dolgo razmišljati," je odločitev komentiral Richard Plugge, vodja kolesarske ekipe, ne da bi razkril pogoje pogodbe.

"Wout je očitno fantastičen kolesar z odličnimi dosežki. Je kolesar za vse terene: sprinter, klasični kolesar, specialist za kronometer in ob dobrem dnevu lahko zmaga tudi na gorski etapi, kot med svojim slavnim vzponom na Mont Ventoux na dirki po Franciji," je dodal Plugge o Van Aertu, doslej zmagovalcu devetih etap na Touru.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 15:06 18.september 2024.

    Rogla rabi pomočnike in ne konkurence, bumbarji...Zato je odšel iz Visme..