Šport > Kolesarstvo
1520 ogledov

Katastrofa za rumeno majico, zgodilo se je v zadnjih kilometrih

Demi Vollering Profimedia
Nizozemska kolesarka Demi Vollering je zaradi padca v zadnjih kilometrih pete etape izgubila rumeno majico in nazadovala na deveto mesto skupne razvrstitve.

Peta etapa kolesarske dirke po Franciji za ženske je premešala vrstni red na vrhu skupne razvrstitve. Nizozemka Demi Vollering (SD Worx-Protime), ki je rumeno majico vodilne nosila od tretje etape, je bila udeležena v padcu dobrih šest kilometrov pred ciljem in je tri etape pred koncem dirke zdrsnila na deveto mesto.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nova vodilna na dirki po Franciji je Poljakinja Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM), ki ima 19 sekund prednosti pred olimpijsko zmagovalko na cestni dirki v Parizu, Američanko Kristen Faulkner, in 22 pred Nizozemko Puck Pieterse. Vollering zdaj zaostaja minuto in 19 sekund.

Peto etapo je v ciljnem sprintu dobila Madžarka Blanka Vas (SD Worx-Protime), druga je bila Niewiadoma in tretja Nemka Liane Lippert.

Edina slovenska predstavnica na dirki, Špela Kern, je danes zaradi padca na prejšnji etapi odstopila, je sporočila njena ekipa Cofidis.

Zadnje tri etape v petek, soboto in nedeljo bodo povsem francoske (Remiremont - Morteau, Champagnole - Le Grand-Bornand in Le Grand-Bornand - Alpe d'Huez), pri čemer bo nedeljska zadnja tudi najtežja. Gorska etapa bo imela dva zahtevna vzpona, končala pa se bo v znanem smučarskem središču Alpe d'Huez, kjer bo tudi cilj letošnjega Toura.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.