Šport > Kolesarstvo
18812 ogledov

Nosilec rdeče majice nad organizatorje: "To je kot v nočni mori"

Remco Evenepoel Profimedia
Vodilni kolesar na dirki po Španiji poziva k poostrenim ukrepom za zajezitev covida-19.

Ob naraščajočem številu okužb s covidom-19 med udeleženci kolesarske dirke po Španiji je nosilec rdeče majice Remco Evenepoel organizatorje pozval k omejitvam dostopa obiskovalcem in drugim strogim ukrepom, s katerimi bi v največji možni meri zajezili širjenje virusa.

Zaradi pozitivnega testa na covid-19 sta pred sredino etapo z dirke odstopila Britanec Simon Yates (BikeExchange-Yajco) in Francoz Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers), ki sta v generalni razvrstitvi zasedala peto in deveto mesto.

Julian Alaphilippe Drama na Vuelti Šport Odstop zvezdnika velik udarec za Rogličevega tekmeca

"Vedeli smo, da je okužba prisotna med nami, a bolj me je presenetilo to, kako dobro so se ti kolesarji odrezali v vožnji na čas," je povedal vodilni koleasar na dirki. 

"Še bolj me je presnetilo to, da sta zbolela kar čez noč," je dodal Evenepoel.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je res velika smola za Simona in Pavla, saj sta trdo delaa za to, da bi lahko nastopila na Vuelti. Upam, da sta bila to zadnja primera covida na dirki, vednar se bojim, da temu ne bo tako."

Primož Roglič Besede, ki odmevajo Šport Jumbo-Visma: "Roglič ne bo branil tretjega mesta"

"Moram priznati, da je bilo po včerajšnji etapi v cilju takšno število ljudi, da je bilo že nevarno. Upam, da bodo organizatorji zagotovili boljšo varnost v ciljni areni, saj je bilo včeraj kot v nočni mori. Skupaj se moramo zavzeti za to, da dirka ostane čim bolj varna," je sklenil prvi favorit letošnje dirke.

Primož Roglič Vuelta Šport V pričakovanju Rogličevega tveganja
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:14 07.september 2022.

    Ma gon se nadutež!!!