Šport > Kolesarstvo
10937 ogledov

Nov uspeh slovenskega kolesarstva, imamo evropskega podprvaka!

Žak Eržen Reševalni pas/Twitter
Žak Eržen je postal mladinski evropski podprvak v dirki na izpadanje.

Mladi slovenski kolesar Žak Eržen je v sredo na evropskem prvenstvu na velodromu osvojil srebrno kolajno v dirki na izpadanje za mladince, je v izjavi za javnost sporočila Kolesarska zveza Slovenije. Sedemnajstletni Eržen je tako dodal novo medaljo v svojo zbirko, potem ko je lani postal mladinski svetovni prvak v tej disciplini.

Eržen, ki bo oktobra dopolnil 18 let, je dopoldan brez težav prestal kvalifikacije in se uvrstil v večerni del tekmovanja, v katerem na vsaka dva kroga izpade en tekmovalec. Mladi slovenski kolesar, sicer član ekipe Adria Mobil, je dobro nadziral tekmece in bil ves čas v ospredju. Brez težav je prišel vse do zadnjega dvoboja z Italijanom Davidejem Stello. Ta je Eržena prehitel iz zavetrja na ciljni črti.

Eržen je kljub temu dokazal, da je eden najbolj vsestranskih kolesarjev v Evropi in na svetu ter dosegel nov uspeh za slovensko kolesarstvo na velodromu oziroma dirkališču.

Žak Eržen | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Mladi, še ne 18-letni kolesar, je sicer v preteklosti nase večkrat opozoril tudi v cestnem kolesarstvu. Navsezadnje je ob svojem debiju na tlakovanih spomladanskih klasikah osvojil 5. mesto na prestižni enodnevni kolesarski klasiki Danilith Nokere Koerse Juniores za mladince, ta rezultat pa je še izboljšal v letošnji sezoni, ko je dirko končal na tretjem mestu.

Prav tako je navdušil ob svoji prvi deležbi na eni največjih klasik na svetu, ko je dirko Pariz-Roubaix Juniors za mladince končal na odličnem 12. mestu, v letošnji sezoni pa mu je za las ušla zmaga na še eni sloviti klasiki, dirki Kuurne-Brussel-Kuurne Juniors, ko je preizkušnjo končal na drugem mestu.

V naslednjih dneh reprezentantke in reprezentante čakajo nove tekme. Poleg Eržena so na prvenstvu še Nika Bobnar v kategoriji mlajših članic do 23 let, Neža Zupanič v kategoriji mladink in Nejc Peterlin v kategoriji mladincev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice