Šport > Kolesarstvo
1050 ogledov

Pa ne že spet! Nov grozljiv padec, tokrat na dirki po Poljski

Padec na dirki po Poljski X/TV Sport
Neverjetno, po številnih zares grdih padcih kolesarjev na letošnjih dirkah smo na dirki po Poljski videli nov grozljiv prizor.

Tokrat je na tretji etapi dirke po Poljski grdo padel francoski kolesar Nicolas Debeaumarche, ki je bil v begu že od začetka etape. Takoj po padcu so se na družbenem omrežju razširili številni zapisi podpore za Francoza. "Prosim, recite nam, da je z Nicolasom Debeaumarchejem vse v redu," je le en od njih.

Kaj se je dogajalo?

Francoz je pri veliki hitrosti na spustu slabo ocenil jakost ovinka in kolesa ni več mogel varno zaustaviti ter tako pristal v jarku poleg ceste. Kaj točno se je zgodilo, ni moč pojasniti, saj kamere njegovega padca niso ujele, je pa imel podobne težave tudi Pepijn Reinderik, ki je vozil za njim, a se je njegov padec končal z bistveno manjšimi posledicami. Ta je celo pobral svoje kolo in nadaljeval, a je kasneje s kolesa sesedel, tako kot Francoza pa so tudi Nizozemca odpeljali v bolnišnico, poroča poljski TV Sport.

S posnetka je še razvidno, da nekdo vpije: "Pomagajte mu, pomagajte mu!"

Nicolas Debeaumarche | Avtor: Profimedia Profimedia

V tej sezoni kolesarji res nimajo sreče s padci, vsi se še kako dobro spomnimo padca, v katerega je bil vpleten tudi Primož Roglič na letošnji dirki po Baskiji. V tem padcu so nastradali številni kolesarski zvezdniki, med drugim tudi dvakratni zmagovalec Toura Jonas Vingeegard.

Mohorič osmi, skupno pridobil eno mesto
Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain Victorius) je sicer v tretji etapi zasedel osmo mesto, skupno pa je napredoval za eno mesto in je zdaj sedmi. Etapo od Walbrzycha do Duszniki-Zdroja, dolgo 156,5 km, je dobil Belgijec Thibau Nys (Lidl-Trek).

Vingegaard (Visma Lease a bike), ki je bil v etapi sicer deveti v času zmagovalca in je končal eno mesto za Mohoričem, je ostal v rumeni majici vodilnega.

Za zmagovalcem Nysom sta etapo končala Italijan Diego Ulissi (UAE Emirates) in Nizozemec Wilco Kelderman (Visma Lease a bike).

Vingegaard ima skupno 19 sekund naskoka pred Ulissijem in 20 pred Keldermanom. Mohorič, ki brani lansko zmago na tej dirki, na sedmem mestu zaostaja 49 sekund.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.