Šport > Kolesarstvo
2798 ogledov

Po odpovedi Pogačarja slovenski ljubitelji kolesarstva le dočakali dobro novico

Primož Roglič Epa Primož Roglič.
Ekipa Red Bull - BORA - hansgrohe je sporočila, da se bo Primož Roglič udeležil letošnje Vuelte.

Dirka po Španiji se bo začela že 17. avgusta, na njej pa ne bo slovenskega šampiona Tadeja Pogačarja, ki naposled le ni uslišal želja svojih navijačev, da bi se podal v zgodovinski lov na trojček. Pogačar je namreč v tem letu že osvojil tako Giro d'Italia in Tour de France. Če bi tema dvema lovorikama v istem letu dodal še Vuelto, bi postal prvi, ki bi mu uspelo v koledarskem letu osvojiti vse tri grand toure. 

"Primož Roglič v soboto ne bo slavil le vrnitve na svojem najljubši grand tour dirki, pač pa tudi vrnitev v karavano. Odkar je zaradi poškodbe zapustil Tour, se je kapetan ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe pripravljal na začetek Vuelte in pred kratkim preživel dva tedna in pol višinskih priprav," so zapisali pri nemški ekipi. 

"Z Danijem Martínezom in Aleksandrom Vlasovom ima Red Bull - BORA - hansgrohe še dva GC asa v rokavu," so še dodali v sporočilu za javnost.

Roglič ima seveda na Vuelto prekrasne spomine, saj je to prestižno dirko osvojil kar trikrat zapored, in sicer v letih 2019, 2020 in 2021. Lani so se pri Jumbo-Vismi odločili, da bo po vodstvu lovoriko "pobral" Američan Sepp Kuss, tako da niti Rogliču niti Jonasu Vingegaardu niso dovolili napasti moštvenega kolega. Roglič je tako dirko zaključil na tretjem mestu. 

Poleg trojice Roglič-Vlasov-Martinez bodo v postavi Bore za Španijo še Roger Adria, Nico Denz, Giovanni Aleotti, Florian Lipowitz in Patrick Gamper. Adria je edini Španec v postavi za špansko dirko.

"Na tretjo veliko dirko sezone gremo z velikimi ambicijami. Imamo osem kolesarjev, s katerimi se želimo boriti za vrh skupnega seštevka. A bomo morali biti potrpežljivi, nenazadnje ne vemo, kakšne posledice je pettedenski premor pustil pri Primožu in Aleksu, ki nista idealno pripravljena," je za spletno stran moštva dejal direktor Rolf Aldag.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.