Šport > Kolesarstvo
9592 ogledov

Pogačar ganil s sporočilom: "Upam, da se nekega dne spet srečava"

Tadej Pogačar Profimedia
Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je poslal sporočilo podpore hudo poškodovanemu mlademu kolegu.

Enaindvajsetletni nadobudni italijanski kolesar Daniel Gianello (Team Overall Tre Colli) se je hudo poškodoval sredi julija v prometni nesreči med treningom v bližini gorskega prelaza Bernina v Švici, kjer ga je zbil neprevidni motorist. Ta je iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je prišlo do silovitega trčenja z mladim kolesarjem.

 | Avtor: X X

Gianella so takoj po nesreči s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Luganu, kjer je v preteklih dneh uspešno prestal več operacij, vključno z zapletenim posegom na goleni.

Čeprav je bil 21-letnik sprva v razmeroma dobrem stanju, kazal pa je tudi vzpodbudne znake okrevanja, se je njegovo zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo z razvojem pljučnice, zaradi česar so ga morali dati v umetno komo. Njegova pljuča še naprej ostajajo primarna skrb tamkajšnje zdravniške ekipe.

Novica o tragični nesreči je prišla na uho tudi najboljšemu kolesarju na svetu Tadeju Pogačarju, ki je znova dokazal, da je velik človek. Odločil se je namreč, da bo mladeniču poslal dobro želje in mu zaželel čim hitrejše okrevanje.

"Živjo, Daniel, Tadej Pogačar tukaj. Slišal sem za nesrečo in želim ti hitro okrevanje. Upam, da boš dobil to sporočilo. S tabo sem. Želim ti vse dobro. Upam, da se nekega dne spet srečava na cesti," je sporočil prvi adut moštva UAE Team Emirates, zmagovalec letošnjega Gira oziroma Toura.

Slovenski šampion se je po tretjem naslovu na dirki po Franciji, s katerim je postal prvi kolesar po 26 letih, ki je v eni sezoni osvojil dvojček Giro-Tour, odpovedal nastopu na olimpijskih igrah v Parizu. Uradno je njegova neudeležba posledica utrujenosti, čeprav je javno znano, da je k odločitvi pripomogla neuvrstitev njegove izbranke Urške Žigart v slovensko olimpijsko odpravo za Pariz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.