Šport > Kolesarstvo
203 ogledov

Pogačar na startu prej, kot je bilo predvideno

Tadej Pogačar Profimedia
Dvakratni branilec naslova Tadej Pogačar se bo zaradi slabega vremena v petek prej pojavil na startni rampi.

Prireditelji kolesarske dirke po Franciji, ki se bo v petek začela v Koebenhavnu, so danes sporočili, da so morali zaradi napovedanega slabega vremena spremeniti urnik uvodne etape, posamičnega kronometra. Glavni favoriti dirke, tudi lanski zmagovalec Tadej Pogačar, bodo po novem nastopili prej, kot je bilo načrtovano.

Po tradiciji bi sicer najboljši na start kronometra šli med zadnjimi oziroma v zadnji skupini, prav zadnji bi moral biti ob 18.55 na vrsti lanski zmagovalec Pogačar.

Jumbo-Visma, Primož Roglič Po Franciji Šport Težave za Jumbo-Vismo in Rogliča: To res ni idealno

A prireditelji so danes nekoliko spremenili startni vrstni red. Ker je v danski prestolnici za petek zvečer napovedno slabo vreme z dežjem, bodo najboljše in glavne favorite za končno zmago na traso spustili že prej. Dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Tadej Pogačar bo tako začel ob 17.05, Primož Roglič pa ob 16.20.

Prvi bo 13,2 km dolgo ravninsko vožnjo na čas začel Jeremy Lecroq ob 16.00, zadnji ob 17.59 Taco van der Hoorn.

Preostala slovenska trojica na Touru bo prvo etapo začela ob 16.13 (Jan Tratnik), 17.41 (Matej Mohorič) in 17.51 (Luka Mezgec).

Šport: Bi ga prepoznali? Ta 'mulček' je osvojil dva Toura - Tadej Pogačar Tako se je začelo Šport Bi ga prepoznali? Ta 'mulček' je osvojil dva Toura Sepp Kuss Primož Roglič V slogi je moč Šport Roglič in Jumbovci z močnim sporočilom za Pogačarja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.