Šport > Kolesarstvo
1451 ogledov

Pogačar: To je počasi že nadležno

Eddy Merckx in Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je sicer počaščen s primerjavami z legendarnim Eddyjem Merckxom, a mu je vse skupaj počasi že nadležno.

Za slovenskim kolesarskim asom Tadejem Pogačarjem je na ravnost sanjska sezona, v kateri smo ob neverjetnem dvojčku Giro-Tour kar nekako pozabili, da se je vse skupaj začelo že z zmago na prestižni klasiki Strade Bianche, kateri je dodal etapno dirko po Kataloniji ter veliki spomenik kolesarstva Liege-Bastogne-Liege. Po zmagi na največjih dveh tritedenskih dirkah pa je v svojo zbirko dodal še eno zmago na VN Montreala. Ob tretjem mestu na kolesarskem spomeniku Milano-San Remo je tako Pogačarjev daleč najslabši rezultat sezone sedmo mesto z VN Quebeca.

Zares zgodovinske številke, tako da ni čudno, da ga ves kolesarski svet primerja z legendarnim "Kanibalom", Eddyjem Merckxom. Zadnja, ki sta načela to debato, sta kolesarska zvezdnika ekipe Ineos Grenadiers, Geraint Thomas in Luke Rowe, ki sta se v svojem podkastu strinjala, da je Slovenec še boljši od kolesarja, za katerega velja splošno prepričanje, da je največji vseh časov.

Tadej Pogačar in Eddy Merckx | Avtor: Twitter Twitter

"To sem že povedal v preteklosti, pa bom še enkrat. Je boljši od Eddyja Merckxa. In stojim za svojimi besedami. OK, svoje rezultate bo moral ponavljati še nekaj let, toda sam ne vidim nobenega razloga, zakaj mu to ne bi uspevalo," je našega kolesarja razglasil za največjega vseh časov nekdanji zmagovalec dirke po Franciji.

Primerjav z legendarnim Kanibalom pa imaš naš kolesar že vrh glave. "Ne morem se primerjati z Merckxom, ker je to bilo pred mojim časom. Te primerjave so zagotovo laskave, a tudi že nadležne, saj si želite biti samosvoj kolesar. Želite voziti svoje dirke in pisati svojo zgodbo, ne pa od nekoga drugega," se je Pogačar za Het Nieuwsblad odzval na najnovejše primerjave z Merckxom.

A naj se Pogačar še tako izogiba primerjavam z legendarnim Kanibalom, ima to nedeljo priložnost, da ob Merckxu in Stephenu Rochu kot tretji kolesar osvoji legendarno trojno krono kolesarstva - Giro, Tour in svetovno prvenstvo v istem letu. Pa naj potem poizkuša utišati primerjave z velikim Belgijcem ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice