Šport > Kolesarstvo
5429 ogledov

Pogačarjev fotograf udaril po slovenski zvezi: "Tega ne bom pozabil"

Pogačar Profimedia
Osebni fotograf Tadeja Pogačarja se bo svetovnega prvenstva v Zürichu spominjal z mešanimi občutki.

Kolesarski šampion Tadej Pogačar je pred dnevi spisal športno zgodovino z odmevno zmago na cestni dirki svetovnega prvenstva v Švici, s katero je izpolnil svoj glavni clj za letošnjo sezono in dopolnil kolesarski trojček Giro-Tour-SP, kar je pred njim v enem letu uspelo samo dvema kolesarjema.

Prav toliko kot Pogačarjeva zmagovalna kombinacija je bil odmeven tudi način, na katerega je aktualni prvi kolesar sveta prišel do zlatega odličja. Pogačar je tekmecem hrbet pokazal več kot 100 km pred ciljem, v nadaljevanju pa je z 51-kilometrsko solo vožnjo nadzoroval potek in dirko zlahka odločil v svojo korist.

Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
Zgodovinskemu uspehu slovenskega asa je prisostoval tudi njegov osebni fotograf Alen Milavec, ki se je o negativni izkušnji v Švici razpisal na svojem profilu na Instagramu. Kot je razkril, mu Mednarodna kolesarska zveza (Uci) najprej ni priznala akreditacije kot Pogačarjevemu osebnemu fotografu, mačehovskega odnosa pa je bil nato deležen še s strani Kolesarske zveze Slovenije (KZS), kjer mu bodisi niso znali bodisi niso hoteli pomagati.

Vse to je pripomoglo k temu, da je imel Pogačarjev naslov svetovnega prvaka zanj tudi nekaj grenkega priokusa.

"Iskreno povedano. sem brez besed. Včeraj smo bili priča veličini. V eni sezoni zmagati na Giru, Touur, svetonem prvenstvu in spomeniku je nekaj neverjetnega. Ponosen sem in vesel za Pogija, ker vem, koliko truda je vložil v to. Tega nihče ne vidi. Vsi vidijo samo rezultate in sodijo po tem. Mavrična majica je bila njegov glavni cilj sezone, ki ga je izpolnil v velikem slogu. Za napad 100 km pred ciljem je potrebna izjemna kolesarska spretnost in noben drug kolesar ne bi niti pomislil na kaj takega na tako pomembni dirki. Toda on je verjel zase in jih presenetil," je uvodoma zapisal Milavec.

"Kar se mene tiče, je bila to ena najtežjiih dirk, kar sem se jih udeležil. Uci je zavrnil mojo akreditacijo kot osebnemu fotografu, slovenska nacionalna zveza pa mi ni nudila nobene podpore ali pomoči, česar ne bom nikoli pozabil. Nihče od njih me sploh ni pričakoval v Zürichu, ker so mislili, da brez akreditacije ne bom posnel nič omembe vrednega. A tja sem odšel z ekipo @Colnagoworld in dokazali smo, da so se motili. Kjer je volja, je tudi pot, pa naj bo to v kolesarstvu, fotografiji ali življenju. Samo verjemite," je dodal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • vanja6 18:48 03.oktober 2024.

    A imajo naši ostali svetovni prvaki tudi osebne fotografe na tekmah. Odkar je na sceni Pogačar je vse kar je z njim povezano samo važnanje. Kako je pa fotograf vedel, da bo prvak? Zakaj pa Tratnik ni dobil enakih možnosti ...prikaži več kot Pogačar? Na OI je bil 8, za SP pa ni bil dovolj dober za lastni uspeh. Se je moral žrtvovati.

  • Grunf 18:08 03.oktober 2024.

    Ob branju tega sranja bi človek še pomislil, da se svetovni prvak piše Milavec. Pajaca, oba z avtorjem članka vred.