Šport > Kolesarstvo
2264 ogledov

Pri UAE Team Emirates ne računajo na nobenega Slovenca

Tadej Pogačar Profimedia
UAE Team Emirates napada Giro brez Slovencev.

Kolesarska ekipa UAE Emirates je sporočila imena osmih kolesarjev, ki bodo nastopili na Dirki po Italiji. V ekipi po napovedih ne bo Slovencev Jana Polanca in Tadeja Pogačarja, njen glavni adut pa bo 23-letni Portugalec Joao Almeida, ki bo v dresu UAE Emirates na Dirki po Italiji nastopil prvič, pred tem je za Quick Step na Giru že zasedel četrto in šesto mesto.

"Imamo izkušeno ekipo, veliko tekmovalcev, ki so na Giru že dobivali etape. Moj cilj je visoka uvrstitev, težko pa napovedujem kaj konkretnega. Mislim, da sem dobro pripravljen, z nekaterimi kolegi iz ekipe sem se od zadnje dirke pripravljal na višinskih treningih v Sierri Nevadi," je pred Girom, ki se začne v petek, 6. maja, dejal Almeida.

Poleg njega bodo v ekipi še Rui Costa, Alessandro Covi, Davide Formolo, Diego Ulissi, Rui Oliveira, Max Richeze in kolumbijski sprinterski specialist Fernando Gaviria, na katerega bodo v ekipi stavili na ravninskih etapah, veliko pomoč pa bo imel v obliki Richezeja, ki velja za enega najboljših kolesarjev pri pripravi sprinta svojim moštvenim kolegom.

Na dirki, ki bo ponovno zavila tudi v Slovenijo, bosta tako na startu najverjetneje dva Slovenca. Sicer večina ekip še ni dokončno potrdila svojih postav, med njimi tudi Bahrain Victorious, a vseeno se pričakuje, da bosta za ekipo, kateri bo na dirki poveljeval športni direktor Gorazd Štangelj, nastopila Domen Novak in Jan Tratnik.

Jan Tratnik | Avtor: Epa Epa

Slednji je do svoje največje zmage v karieri prišel prav na Dirki po Italiji, potem ko je leta 2020 dobil najdaljšo etapo dirke od Vidma do San Daniele del Friulija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice