Šport > Kolesarstvo
17074 ogledov

Remco brez zadržkov, tako je okrcal Jonasa, ker ni želel pomagati Pogiju

Remco Evenepoel Profimedia
Belgijski kolesar Remco Evenepoel po nedeljski etapi ni skrival nezadovoljstva nad početjem Jonasa Vingegaarda.

Potem ko Jonas Vingegaard ni želel sodelovati v navijanju tempa v skupini Evenepoel-Pogačar-Vingegaard, trenutno drugouvrščeni kolesar francoske pentlje Remco Evenepoel, ni skrival razočaranja nad početjem Danca. Temu je med etapo, ko so se vodilni trije kolesarji Toura podali v beg, tudi sugeriral, naj se tudi sam postavi na začetek skupine in narekuje tempo, ampak Jonas se pri svoji taktiki ni pustil motiti. 

Remco je prepričan, da bi se skupaj s Pogačarjem in Vingegaardom lahko odpeljali konkurenci. "Če bi prišli v vodilno skupino in bi se vsi skupaj izmenjevali, mislim, da bi se dirka lahko odločila tam," je prepričan Belgijec. "Mislim, da s Tadejem nisva bila zadovoljna, ker bi se morda tokrat lahko odločal celoten Tour," je še dodal Evenepoel. Če bi pobeg trojice uspel, bi si verjetno vodilna trojica Toura privozila neulovljivo prednost pred konkurenti, tudi pred Primožem Rogličem, ki pa je na koncu pokril vse zaostanke in v cilj prišel z istim časom kot rumena majica Tadej Pogačar.

"Moramo sprejeti taktiko dirke in dirkaške situacije, a včasih potrebuješ tudi "jajca" za dirkanje in na žalost jih Jonas danes ni imel. Ampak to ni težava – dirka je še vedno zelo dolga in popolnoma sprejemam razloge, zakaj ni želel dirkati," je bil – tako prenaša kolesarski portal Cycling Today – oster Evenepoel. 

"Seveda oba s Tadejem rada napadava precej daleč od cilja, zato sva želela nadaljevati. Jonas je včasih nekoliko bolj defenziven, a to moramo sprejeti. Ima svoje razloge, da je tako dirkal, zato ga tudi popolnoma razumem," je svoje besede naposled le omilil Evenepoel. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 14:12 08.julij 2024.

    "Remco brez zadržkov, tako je okrcal Jonasa, ker ni želel pomagati Pogiju"... Me zanima, če je avtor, glede na samo nadaljevanje članka, sposoben sestaviti še kakšen bolj butast naslov? Čakam!