Šport > Kolesarstvo
1767 ogledov

Roglič bo poskušal poravnati račune v Franciji

Primož Roglič Epa
Trikratni zmagovalec dirke po Španiji se po dvomesečni odsotnosti vrača na ceste.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) se bo po dvomesečnem premoru danes vrnil na ceste na prestižnem kriteriju Dauphine. Potem ko je v tej sezoni 32-letni Kisovčan dobil preizkušnjo Pariz-Nica, bo skušal tudi na zadnji pripravljalni preizkušnji pred dirko po Franciji poravnati račune s tamkajšnjimi cestami.

Roglič pred letošnjo sezoni ni imel ravno veliko sreče s francoskimi cestami, je pa ta trend nekoliko obrnil prav letos, ko je z zvrhano mero pomoči belgijskega moštvenega kolega Wouta Van Aerta v zadnji etapi Pariz-Nice uspel odbiti napad Britanca Simona Yatesa za skupno zmago.

Zdaj kani to storiti še na Dauphineju, na katerem je pred dvema letoma vodil, preden je moral pred zadnjo etapo odstopiti zaradi padca in poškodbe kolka. Tokrat ima Kisovčan okoli sebe zelo močno moštvo z Dancem Jonasom Vingegaardom na čelu, poleg njiju pa bodo za Nizozemce dirkali še Nizozemec Steven Kruijswijk, Belgijca Wout Van Aert in Tiesj Benoot, Francoz Christophe Laporte in Avstralec Rohan Dennis. Ostalih Slovencev na kriteriju ne bo.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Kolesarje na dirki čaka osem etap, od tega dve gorski naslednji konec tedna, pred tem pa še pet razgibanih etap ter ena vožnja na čas. Prva etapa bo na vrsti danes od La Voulte-sur-Rhona do Beauschastela (192 km). Je dokaj razgibana, a večjih premikov med kandidati za skupno zmago ne bi smela ponuditi.

Od tekmecev za zmago v skupnem seštevku bodo na Dauphineju nastopili Britanec Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), Španec Enric Mas (Movistar), Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ), Avstralca Ben O'Connor (AG2R Citroen) in Jack Haig (Bahrain-Victorious) ter še nekateri drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.