Šport > Kolesarstvo
9520 ogledov

Evenepoel trdi, da nima pojma, Roglič pa: "To je težko komentirati"

Roglič Epa
Ekipa Primoža Rogliča naj bi se resno zanimala za prestop enega največjih kolesarskih zvezdnikov na svetu.

Primož Roglič se je v intervjuju za Marco, v katerem je med drugim potrdil svojo udeležbo na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Švici, dotaknil tudi možnega sodelovanja z velikim tekmecem Remcom Evenepoelom.

Prihodnost belgijskega zvezdnika, dvakratnega olimpijskega prvaka na igrah v Parizu, je že dlje časa predmet številnih špekulacij, saj so vse glasnejše govorice, da bi lahko po koncu sezone zapustil ekipo Soudal QuickStep.

Pisali smo že o tem, da naj bi bili pogovori za združitev moči z Rogličem že v polnem teku, a za zdaj glede morebitnega prestopa ni znanega še nič konkretnega.

Tudi Evenepoel je, ko so ga o govoricah povprašali na dirki po Britaniji, namignil, da bo kariero nadaljeval v moštvu Patricka Lefevereja, na katero ga pogodba veže do konca sezone 2026.

"Nič ne vem o tem," se je na poročanja nekaterih medijev odzval nekdanji zmagovalec Vuelte. "Veliko je govoric, ki pa so izkažejo za popolnoma neresnične. Ne vem, za kaj sploh gre. Sam nisem ničesar zasledil, tako da če bo vse potekalo normalno, bom tudi prihodnje leto dirkal za isto ekipo kot doslej," je dodal.

Evenepoel | Avtor: Epa Epa

Glede morebitnega prestopa Evenepoela so skrivostni tudi v Rogličevi ekipi, kjer navedbe belgijskih medijev označujejo za govorice. "Vsak dan berem govorice v italijanskih, angleških in belgijskih časopisih, toda sam nimam komentarja. To so trači, na katere se ne smem in nočem odzivati, četudi je to nadležno za novinarje," je dejal Rogličev šef Ralph Denk.

Rogliča so o možnosti sodelovanja z Evenepoelom povprašali novinarji Marce. "Te reči je vedno težko komentirati. To je nekaj, kar se še ni zgodilo. Najpomembneje je, da smo z ekipo našli pravo pot in s trdim delom osvojili Vuelto," je pozornost preusmeril prvi zvezdnik ekipe.

Roglič | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Enzgg4 08:48 12.september 2024.

    Bo v redu, če bo Bora razdelila dirke in se bi oba strinjala s tako delitvijo dela. Sicer pa ni ok. Dva petelina na kupu gnoja sta recept za špetir in potem leti perje na vse strani. Spomnimo se samo ...prikaži več dogajanja v Astani, ko so imeli skupaj Bertlna in Armdopinga. Same zdrahe.