Šport > Kolesarstvo
14521 ogledov

Rogličev pomočnik z močnim sporočilom: "Primož ni edini v ekipi"

Roglič Hindley Profimedia
Eden glavnih pomočnikov Primoža Rogliča je odkrito spregovoril o svojih ambicijah na prihajajoči dirki po Franciji.

Nekdanji zmagovalec dirke po Italiji Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) bo eden ključnih pomočnikov Primoža Rogliča (Bora-Hansgrohe) v lovu na edini preostali Grand Tour, ki še manjka v zbirki slovenskega asa, trikratnega zmagovalca Vuelte (2019, 2020, 2021) in osvajalca Gira (2023).

Avstralski zvezdnik trenutno ni v tako dobri formi kot v enakem obdobju lani, ko se je veselil četrtega mesta na kriteriju po Dofineji ter sedmega v skupni razvrstitvi Toura, kjer je ob etapni zmagi za kratek čas oblekel tudi rumeno majico vodilnega kolesarja. 

Najodmevnejši rezultat v letošnji sezoni je dosegel s tretjim mestom na dirki Tirreno-Adriatico, odtlej je bila njegova forma daleč od optimalne.

Hindley | Avtor: Epa Epa
"Bil sem precej utrujen. Na kriteriju po Dofineji sem imel vzpone in padce, a ekipa se je zelo dobro odrezala," je v intervjuju z Danielom Bensonom povedal Hindley. "Zame to ni bila najboljša dirka, a tudi ne tako slaba. Če primerjam z lanskim letom, nisem dirkal na tako visokem nivoju, a to ni nujno slabo. Lani sem bil na kriteriju v občutno boljši formi, kar pa sem nato pogrešal v zadnjem tednu Toura. Morda mi bo letos tajming bolj pisan na kožo," je ocenil Hindley, ki je prispeval svoj delež k Rogličevi zmagi na Dofineji, medtem ko je sam dirko sklenil šele na 20. mestu. Kljub vsemu je 28-letni Avstralec zadovoljen s trenutnim stanjem v ekipi.

"Iskreno povedano se počutim zelo dobro. Ekipa je kot moja druga družina. Lepo je biti del takšnega kolektiva. Zdaj, ko se nam je pridružil še Red Bull, se bomo lahko še hitreje razvijali. Postajali bomo vse boljši in bojlši, zato si želim ostati del te ekipe."

"Primož ni edini v ekipi"

Čeprav bodo na Touru vse oči uprte v Rogliča, pa Hindley opozarjal, da Kisovčan ne bo edini član nemške ekipe, ki se bo zmožen potegovati za vrh. "Primož je trenutno v zelo dobri formi. Lepo se razumeva. Toda v ekipi ni samo on. Tukaj je še Aleks Vlasov, ki bo prav tako eden izmed bolj zaščitenih kolesarjev na Touru. Imamo kar močno ekipo."

"Najboljši scenarij bi bil, če bi bili jaz, Primož in Aleks vsi trije v vrhunski formi, s tem bi lahko v zaključku igrali na več kart. Verjamem, da imamo eno najmočnejših ekip na startu. Na Tour prihajajmo z mislijo na skupno zmago in z dobro podporno skupino. Na startu je kar nekaj močnih tekmovalcev, vključno z najboljšim Jonasom Vingegaardom. UEA ima noro dobro ekipo in Tadej Pogačar se na dirko podaja na krilih zmage na Giru. Tudi Remca Evenepoela ne gre kar tako odpisati. Prepričan sem, da bo imel tudi Ineos močno ekipo. Pričakujem dobro dirko," je napovedal Hindley.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 12:10 23.junij 2024.

    Primož ni edini v ekipi,je pa najboljši,če kdo reče da ni naj ga v klancih prehiti

  • atamama 12:02 23.junij 2024.

    Izgleda, da državljan Monaka slovenskega porekla dobiva ostro konkurenco znotraj ekipe. Torej je bil prestop iz dežja pod kap...