Šport > Kolesarstvo
5654 ogledov

Roglič šokiral: Razmišljal sem, da mi ni več treba biti del kolesarskega sveta

Roglič Epa
Primož Roglič priznal, da so mu po padcu na letošnjem Touru misli uhajale tudi že proti koncu kariere.

Primož Roglič je na letošnjem Touru v 12. etapi utrpel grd padec, zaradi katerega je tretjič zapored predčasno končal Tour. V intervjuju za Nedelo je zdaj pojasnil, kakšen je bil njegov prvi odziv, potem ko se je soočal s hudimi bolečinami v hrbtenici. "Ne nazadnje sem samo človek, in ko se mi je ponovno zgodilo, kar se mi je, so šle moje misli v smeri, kaj mi je tega treba, ni mi več treba biti del kolesarskega sveta in trpeti vsega tega," je brutalno iskreno svoj krogotok misli opisal priljubljeni Zasavec.

"Tudi jaz sem šele čez nekaj dni izvedel, za kakšno poškodbo gre, da je vendarle nekaj zlomljenega. Takrat so bile moje misli že bolj jasne in odločitve dokaj lahke. Najprej sem moral poskrbeti za svoje zdravje, moral sem priti v stanje, v katerem sem se počutil dokaj normalno. Nato je sledil pogled naprej in ugotovitev, da mi novih izzivov nikoli ne zmanjka," je še dodal v pogovoru za Nedelo. 

Roglič je še dodal, da je tudi na zadnji etapi Vuelte še čutil bolečine v hrbtu, čeprav je bilo že veliko bolje kot na začetku. "Bolečino seveda čutim, ni mi prijetno. Po drugi strani pa so mi vsi ti neprijetni dogodki v karieri, za katere sem želel, da se mi ne bi zgodili, prinesli tudi veliko pozitivnih stvari. Podpora družine in drugih bližnjih, ki jo čutim ob pobiranju po padcih, je izjemna. Kljub tej podpori ni enostavno vrteti pedalov z bolečinami, vendar mi ravno ta zelo olajša odločitve, kako naprej. Tako je bila tudi odločitev, da se po ponovnem padcu na Touru spet lotim Vuelte, dokaj lahka," je še pojasnil v omenjenem intervjuju. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.