Šport > Kolesarstvo
6796 ogledov

Roglič slavil ukradene sekunde, komisarji pa so mu dodelili hudo kazen

Roglič - kazen Zajem zaslona/Eurosport
Medtem ko je Primož Roglič še slavil ukradene sekunde, so mu komisarji že dodelili 20-sekundno kazen zaradi vožnje v zavetrju avtomobila. Zaostanek za rdečo majico tako namesto 43 sekund zdaj znaša minuto in 3 sekunde.

Komisarji dirke so po 15. etapi La Vuelte, na kateri smo v zadnjih kilometrih spremljali brutalne obračune na zaključnem vzpou, kaznovali slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča, ker je trikratni zmagovalec La Vuelte po menjavi kolesa za lažjega nekaj časa vozil v zavetrju klubskega avtomobila.

Pribili so mu 20 sekund (prav tako njegovima moštvenima kolegoma), tako da zdaj za vodilnim kolesarjem, Avstralcem Benom O'Connorjem zaostaja minuto in 3 sekunde. Več o poteku 15. etape La Vuelte, ki se je zaključila z brutalnim vzponom na Cuitu Negru, si lahko preberete tukaj.

Nedelja na Vuelti je sicer pripadla ubežniku Pablu Castrillu (Kern Pharma) iz Španije. Roglič je etapo sklenil na petem mestu 1:04 minute za zmagovalcem, a z istim časom kot četrtouvrščeni Španec Enric Mas (Movistar).

Na cesti je tako proti vodilnemu na dirki in danes 11. Avstralcu Benu O'Connorju (Decathlon AG2R) pridobil 38 sekund, a so se po vožnji v zavetrju avtomobilov pred zadnjim klancem vmešali komisarji.

Ti so Rogliča in ekipna kolega Kolumbijca Daniela Martineza in Španca Rogerja Adrio kaznovali z 20 sekundami pribitka, zaradi "nedovoljene pomoči zavetrja za avtomobilom" nemške ekipe. Obenem so vsem vzeli še 15 točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze (Uci) ter jih oglobili z 200 švicarskimi franki (213 evrov), piše v disciplinskem poročilu po 15. etapi.

Nadalje so komisarji kaznovali tudi športnega direktorja ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe Shana Archbolda s 1600 evri kazni zaradi "kršitve pravil in smernic, ki se navezujejo na vozila med dirko", navaja spletni portal Cyclingnews.com.

Roglič je pred zadnjim klancem na Cuitu Negru (18,9 km/7,4 %) zamenjal kolo in presedel na tistega z lažjimi prestavami za strm vzpon do cilja. Po mnenju komisarjev si je ob vračanju v glavnino preveč pomagal z zavetrjem spremljevalnega vozila, zaradi česar je prejel kazen.

Tako po novem za O'Connorjem zaostaja 1:03 minute, tretji pa je skupno Mas z zaostankom 2:23 minute. V ponedeljek bo na Vuelti še drugi prost dan, v torek pa bo na vrsti nova zahtevna gorska etapa od Luanca do vrha Lagosa de Covadonge (181,3 km)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.