Šport > Kolesarstvo
42645 ogledov

Rogličev glavni tekmec pred etapo znorel: "Ali je to pošteno? Ne bi rekel!"

Ben O'Connor Profimedia
Vodilni kolesar na dirki po Španiji se še vedno ni pomiril s kaznijo za člane njegove ekipe.

Nosilec rdeče majice Ben O'Connor (Decathlon AG2R La Mondiale) je pred začetkom 12. etape še enkrat kritiziral odločitev Mednarodne kolesarske zveze (Uci), ki je zaradi dogodkov v 11. etapi kaznovala več članov njegovega moštva.

Prepričan je, da s kolegi niso naredili ničesar narobe in da so sankcije krovne zveze neupravičene.

Ben O'Connor Popustili živci Šport Nosilec rdeče majice besnel po kazni, na koncu celo izbrisal svoj spletni profil

Uci je zaradi spornega dogajanja v 11. etapi kaznovala več članov francoske ekipe Decathlon AG2R La Mondiale, katere član je tudi trenutno najboljši kolesar na Vuelti.

Rumene kartone so prejeli Victor Lafay, Bruno Armirail, Geoffrey Bouchard in športni direktor Cyril Dessell, finančna kazen v višini 200 švicarskih frankov pa je doletela Saderja de Pestela, ki si je pomagal z leplljivim bidonom.

Dve kazni v skupnem znesku 1500 švicarskih frankov bo zaradi nevarne vožnje svojih varovancev in nedovoljene pomoči De Pestelu moral plačati tudi Dessell.

Ben O'Connor | Avtor: Profimedia Profimedia
Problem je nastal, ko so poskušali kolesarji Decathlona z vožnjo preko celotne širine cestišča preprečiti, da bi se kdorkoli iz glavnine podal v lov za ubežniki. Med njimi takrat ni bilo nevarnega kolesarja za skupni seštevek, zato so člani francoske ekipe na vsak način želeli zagotoviti, da bi tako tudi ostalo.

Pri tem so si dovolili malce preveč svobode, kar je botrovalo padcu Richarda Carapaza ter privedlo do sankcij s strani krovne zveze. Odločitev je tako ujezila O'Connorja, da je z Ucijem najprej obračunal na omrežju X, nato pa kmalu zatem izbrisal svoj profil.

Kljub umiku z družbenega omrežja, kar so nekateri razumeli kot priznanje zmote, je nosilec rdeče majice pred začetkom 12. etape vztrajal pri svojih stališčih.

"Resnično menim, da nismo naredili nič narobe. Pogovorili smo se z ekipo EF in stvari so povsem jasne - tukaj ni šlo za nikakršno sovražnost. Geoffrey Bouchard ni naredil prav ničesar. Prav tako ne razumem kazni za ostale fante, ker nismo naredili nič narobe. Tudi sam sem bil spredaj, pa nisem dobil kartona. Enako velja za Wouta van Aerta. Kaj to pomeni? Tega res ne razumem. Carapaz je morda zadel pedala ali krmilo, toda moj moštveni kolega Lafay se ni premaknil. Ni zapeljal ali se nagnil v levo, samo vozil je po svoji liniji. To ni bilo pošteno."

Za piko na i že tako napeti situaciji je z napadom po padcu Carapaza poskrbel še član ekipe Arkea-B&B Hotels Cristian Rodriguez. "Povedali smo mu, da se ne bo priključil ubežnikom, nato pa je napadel po padcu Carapaza. Bil je tik za njim. Videl je nesrečo, a se je vseeno odločil za napad. Ali je to pošteno? Ne bi rekel," je zaključil O'Connor, ki bo v 13. etapi spet branil več kot tri minute prednosti pred Rogličem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:20 30.avgust 2024.

    Sem mislil,da je Remco naduvan,pa ga Avstralec krepko prekaša!!!

  • popokatopetl 09:05 30.avgust 2024.

    "Videl je nesrečo, a se je vseeno odločil za napad. Ali je to pošteno?" --- Hehe, pošteno do njih ki so sicer blokirali cesto in se jim je zaradi padca le lahko izmuznil???