Šport > Kolesarstvo
305 ogledov

Rogličev kolega spregovoril o poškodbah po trku z avtom

Primož Roglič, Tiesj Benoot Profimedia Primož Roglič in Tiesj Benoot
"Še dobro sem jo odnesel," pravi Belgijec Tiesj Benoot.

Belgijski kolesar Tiesj Benoot jo je pred dnevi skupil med treningom v Livignu v Italiji, ko je na spustu z veliko hitrostjo trčil v avtomobil. Pri tem je član ekipe Jumbo-Visma, ki je sodeloval tudi ob zamgoslavju moštva v Franciji, dobil kar nekaj poškodb.

"Glede na okoliščine, sem ok. Na tej trasi kolesarim že osem let. Na spustu sem se vozil s hitrostjo 67 km/h, avto pa je speljal s svojega parkirnega mesta. Ni me opazil, zapeljal je naravnost vame," je svoj grd padec za belgijsko Sporzo opisal Benoot.

"Petnajst minut sem bil brez zavesti. Ne vem točno, kaj se je dogajalo, a vem, da sem poklical partnerko Fien in sporočil lokacijo nesreče. Ob prevozu s helikopterjem so me vprašali, če lahko premikam roke in noge," se je še spominjal Belgijec.

"Bolnišnica je bila grozna. Bil sem v premajhni postelji v sobi za dva, bilo je 30 stopinj. Nihče ni govoril angleško, zdravnik ni prišel in me pogledal. Odločil sem se zapustiti bolnišnico, ni sem jim zaupal," je svojo željo po premestitvi v domovino pojasnil Benoot, ki je utrpel zlom drugega vratnega vretenca: "Šest tednov moram podnevi in ponoči nositi opornico." 

Primož Roglič, Tiesj Benoot | Avtor: Profimedia Primož Roglič in Tiesj Benoot Profimedia

Benoot, ki bi bil na svetovnem prvenstvu v Avstraliji eden najvidnejših pomočnikov ekipnega in reprezentančnega kolega Wouta Van Aerta, bo šeli sredi septembra tako snel opornico, nato pa se bo, če bodo to dovolili zdravniki, začel pripravljati na klasike.

"Zavedam se, da sem imel veliko srečo. Slišal sem dovolj zgodb od ljudi, ki so imeli še hujše nesreče," je dejal Benoot.

"Vozniki avtomobilov so pod vse večjim stresom in bolj nastrojeni proti kolesarjem. To je razumljivo, saj je vedno več kolesarjev in vsi ne upoštevajo prometnih predpisov. Izboljšata se lahko obe strani," je zaključil Belgijec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice