Šport > Kolesarstvo
6465 ogledov

Rogličev veliki konkurent udaril: "To je bil šele začetek"

Carapaz Profimedia
Ekvadorski kolesarski zvezdnik Richard Carapaz bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da prepreči zgodovinsko četrto zmago Primoža Rogliča na dirki po Španiji.

Z nedeljsko vožnjo na čas se bo v Madridu končala 79. kolesarska dirka po Španiji. Pred tem kolesarje čakata še dve zahtevni etapi, na katerih bo trikratni zmagovalec dirke Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) poskušal nadoknaditi minimalen zaostanek za še vedno vodilnim Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R).

V igri za skupno zmago ostajata še Španec Enric Mas (Movistar) in Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), iz boja pa je izpadel Mikel Landa (Soudal Quick-Step), ki je po velikem zaostanku v 18. etapi nazadoval na deseto mesto skupne razvrstitve.

V četrtkovi etapi je z napadom na kategoriziranem vzponu zapretil Carapaz, a sta mu Roglič in Mas brez težav sledila, za kratek čas pa je zaostal O'Connor, ki pa je na spustu vendarle ujel priključek in dan še enkrat sklenil v rdeči majici.

Čeprav Carapaz, ki je iz boja za končno zmago izločil Lando, ni pridobil časa v primerjavi z Rogličem in Masom, je dal po etapi jasno vedeti, da je bil to šele prvi korak v njegovih prizadevanjih, da bi se v Madrid pripeljal kot veliki zmagovalec Vuelte. Poudaril je še, da se po skoraj treh tednih dirkanja počuti odlično, zato bo na prihajajočih dveh etapah, ki bosta bržkone krojili razplet letošnje dirke, šel na vse ali nič.

Carapaz | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zadnji vzpon je bil dokaj zahteven, zato smo se odločili prevzeti pobudo. James Shaw in Owain Doull (moštvena kolega, op. a.) sta opravila odlično delo, potem ko sta že zaostala. Zelo sem zadovoljen," je 18. etapo povzel Carapaz.

"Z vsakim dnem se počutim bolje in uspeli smo narediti razliko. Želimo se potegovati za skupno zmago in to je bil šele naš prvi korak. Prišli smo v fazo dirke, ko bo utrujenost igrala vse večjo vlogo. Vsak dan šteje, zato moramo izkoristiti vsako priložnost. Težka Vuelta je za nami, zdaj nas čakajo samo še odločilni dnevi. Zelo sem samozavesten po dosedanjih predstavah v zadnjem tednu in poskušali bomo nadaljevati v enakem ritmu. Pred nami je nova zahtevna etapa, ki pa se je že zelo veselim," je dodal Ekvadorec.

- skupni vrstni red (18/21):
 1. Ben O'Connor (Avs/Decathlon AG2R)               72:48:46
 2. Primož Roglič (Slo/Red Bull-BORA-hansgrohe)       + 0:05
 3. Enric Mas (Špa/Movistar)                            1:25
 4. Richard Carapaz (Ekv/EF Education-EasyPost)         1:46
 5. David Gaudu (Fra/Groupama-FDJ)                      3:48
 6. Carlos Rodriguez (Špa/Ineos Grenadiers)             3:53
 7. Mattias Skjelmose (Dan/Lidl-Trek)                   4:00
 8. Florian Lipowitz (Nem/Red Bull-BORA-hansgrohe)      4:27
 9. Pavel Sivakov (Fra/UAE Team Emirates)               5:19
10. Mikel Landa (Špa/Soudal Quick-Step)                 5:38
...

Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.