Šport > Kolesarstvo
45764 ogledov

Šok! Grozljiva poškodba šampiona, konec Vuelte, verjetno celo kariere

Rigoberto Uran Profimedia
Legendarni Kolumbijec je z zlomljenim kolkom predčasno zaključil Vuelto ter s tem verjetno tudi kariero.

Kolesarski velikan Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost), ki se pri 37 letih po koncu sezone poslavlja od aktivne kariere, si je želel svojo športno pot zaključiti s kakšnim odmevnim rezultatom na letošnji dirki po Španiji, kjer je nameraval v gorah loviti etapne zmage. A na žalost je svojo zadnjo veliko tritedensko dirko ter verjetno tudi kariero zaključil s padcem na šesti etapi španske pentlje, ko si je pri tem zlomil kost v kolku.

Za legendarnega Kolumbijca je bila usodna 181-kilometrska etapa od Jereza de la Frontere do Yunquere, katero je moral po grdem padcu predčasno zaključiti. Zdravniško osebje ga je nemudoma pregledalo ter potrdilo najbolj črn scenarij. Zlomljen kolk, čeprav ne bo potrebna operacija, namreč pomeni daljšo rehabilitacijo, tako da je legendarni kolesar z zmagami z vseh treh velikih velikih tritedenskih dirk in nosilec olimpijskega srebra iz Londona 2012 prav verjetno že zaključil svojo zadnjo dirko v karieri.

Rigoberto Uran | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rentgenski posnetki so odkrili zlom v predelu njegovega levega kolka," je ekipa objavila na družbenih omrežjih. "Ne potrebuje operacije in se bo vrnil domov, da si opomore. Nismo si želeli, da bi Rigo tako končal svoj zadnji ples. Pridružite se nam in mu zaželite vse dobro."

Rigoberto Uran | Avtor: Profimedia Profimedia

Rigoberto Uran | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice