Šport > Kolesarstvo
806 ogledov

Šok. Nadarjeno hčer zmagovalca na Giru zbil tovornjak

Sveča EPA
Žalostna novica iz Španije.

Talentirano Estelo Domínguez, ki je bila v mlajših kategorijah članica španskih reprezentanc, je v četrtek med trenigom zbil voznik tovornjaka. Osemnajstletnica, ki je pred to sezono podpisala pogodbo z ekipo Sopela, a še ni dočakala profesionalnega nastopa, je podlegla poškodbam. 

"Z veliko bolečino sporočamo, da je naša kolesarka Estela Domínguez umrla danes popoldne. Do nesreče je prišlo med treningom, voznik tovornjaka je pobegnil s kraja tragedije," so sporočili iz moštva Sopela.

"Celotno špansko kolesarstvo žaluje. Prosimo, da vselej spoštujete kolesarje na cesti. Vsako kolo nosi življenje," pa so zapisali pri španski kolesarski zvezi.

Pri dnevniku El Pais so poudarili, da preiskava nesreče, ki se je zgodila na križišču, še poteka, a vse kaže, da gre za napako voznika tovornjaka, ki naj bi ga po najverjetnejši hipotezi zaslepilo sonce. 

Domíngueza je nastopala v ciklokrosu in cestnem kolesarstvu, nazadnje se je udeležila svetovnega prvenstva za mladince v ciklokrosu. 

Gre za hčerko Juana Carlosa Domíngueza, ki je v devetdesetih in prvem desetletju novega tisočletja kolesaril za slovita moštva Kelme, iBanesto, Phonak in Saunier Duval. Leta 2002 je zmagal na eni izmed etap Gira.

"Ni besed, ki bi bile ustrezne za nekaj takšnega. Vsa moja ljubezen družini in prijateljem Estele Domínguez, še zlasti njenemu očetu, ki je bil moj moštveni sotekmovalec na začetku kariere. RIP," je zapisal legendarni Alejandro Valverde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice