Šport > Kolesarstvo
3835 ogledov

Šok za rdečo majico: Roglič mu je prizadejal hud udarec, nato še kazen žirije

Ben O'Connor Profimedia
Nosilec rdeče majice Ben O'Connor se vse bolj zaveda, da so mu v vlogi vodilnega kolesarja na Vuelti šteti dnevi.

Avstralski kolesar Ben O'Connor je po koncu 16. etape na dirki po Španiji, v kateri je oddal skoraj minuto v primerjavi s Primožem Rogličem, namignil, da je predaja rdeče majice bržkone samo še vprašanje časa.

"Pravzaprav nisem pričakoval, da bo tako slabo, a vsem na koncu vseeno obdržal majico, kar je nekakšna svetla točka pred naslednjima dvema etapama. Uživati moram do maksimuma, saj nisem prepričan, da bom majico nosil do Madrida," je povedal član Decathlona.

Ben O'Connor | Avtor: Profimedia Profimedia
"Avstralski kolesarji vseskozi dosegamo dobre rezultate in lepo je videti, da se borimo za vrh," je uspeh rojaka Jaya Vina, ki je po odstopu Wouta van Aerta prevzel pikčasto majico za najboljšega hribolazca, še izpostavil O'Connor.

Organizatorji dirke so morali po koncu 16. etape nekoliko zamakniti začetek slavnostne podelitve, saj se je nosilec rdeče majice po poročanju novinarja Daniela Friebeja predčasno odpeljal v dolino, nakar se je moral s klubskim avtomobilom vrniti na prizorišče.

"Ben O'Connor je očitno izginil oziroma ni vedel, da je še vedno v rdečem, zato se je odpeljal proti klubskemu avtobusu ob vznožju zaključnega vzpona, zaradi česar se je podelitev začela z zamudo," je zapisal Friebe. 

Prvotne navedbe, da Connor ni vedel, kdo je vodilni kolesar na dirki, so se izkazale za netočne. "O'Connor je vedel, da je obdržal rdečo majico, vendar je mislil, da je podelitev na dnu 12-kilometrskega vzpona, zato so ga morali pripeljati nazaj. Ni bil navdušen," je poročal Friebe. 

Ben O'Connor je bil zaradi nesporazuma kaznovan z denarno kaznijo v višini 1000 švicarskih frankov (cca. 1100 evrov) in odvzemom 20 UCI točk. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.