Šport > Kolesarstvo
1206 ogledov

Športni direktor tudi o Rogliču: "Zgodil se je najhujši scenarij"

Primož Roglič Profimedia
Športni direktor Bore-Hansgrohe med drugim tudi o možnosti nastopa Primoža Rogliča na dirki po Španiji.

Nemška kolesarka ekipa Bora-Hansgrohe je po odstopu obeh glavnih favoritov doživela veliko razočaranje na dirki po Franciji. Če so imeli pred začetkom v Primožu Rogliču celo enega izmed adutov za končno zmago, so se njihovi načrti kmalu sesuli v prah, najprej z odstopom Aleksandra Vlasova, nato pa še s padcem prvega aduta Rogliča, ki mu francoska pentlja resnično ni usojena.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
"Dirko smo začeli z visokimi ambicijami, želeli smo se potegovati za zmago ali pa vsaj za zmagovalni oder, namesto tega pa smo končali kot ekipa z najnižjim zaslužkom oziroma denarnimi nagradami, kar zelo zgovorno pove, kako se je odvijala naša dirka," je razplet komentiral športni direktor Enrico Gasparotto.

"Ko si zastaviš visoke cilje in tvojemu vodji spodleti, je nenadoma vse drugače. Če mora od dirke pred tem odstopiti tudi drugi adut, v našem primeru je bil to Aleks Vlasov, je vse skupaj še toliko huje. Izgubili smo Vlasova na makadamski etapi, kjer si je poškodoval gleženj. Tri dni kasneje smo izgubili Rogliča zaradi padca. Zgodil se nam je najhujši scenarij," je dodal Gasparotto.

Izkazalo se je, da je bila poškodba Rogliča hujša, kot so sprva predvidevali, kljub temu pa slovenski kolesar ostaja na širšem seznamu kolesarjev za nastop na dirki po Španiji, kjer je doslej slavil že trikrat.

"Oba (Roglič in Vlasov, op. a.) sta še vedno na širšem seznamu za Vuelto. Lahko povem, da je Primož preživel kar nekaj časa v Red Bullovem centru v bližini Salzburga, kjer je opravil več testiranj in analiz fizičnega stanja. Tudi trenira lahko, toda pozor, ne pravim, da bo nastopil na Vuelti. Odločitev bomo sprejeli prihodnji teden," je razkril Gasparotto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.