Šport > Kolesarstvo
907 ogledov

Pogačar spet pokazal mišice! Tako je tokrat presenetil konkurente

UAE Emirates - VN Montreala Profimedia
Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je konkurentom znova pokazal mišice. In to v kakšnem slogu!

Tadej Pogačar je tokrat na VN Montreala, na katerem je slavil še drugič v svoji blesteči karieri, konkurente presenetil že v predzadnjem krogu – VN Montreala je tudi letos potekala po trasi, dolgi 12,3 kilometra, kolesarji pa so tokrat morali odpeljati 17 krogov v skupni dolžini 209,1 kilometra. 

23,3 kilometra do cilja je Tadej Pogačar namreč napadel in se podal v samostojni beg, nihče od konkurentov na njegov napad ni mogel odgovoriti. Pogačar si je že v dobrem kilometru nabral nekaj malega več kot 20 sekund prednosti. 20 kilometrov do cilja je ta znašala že 24 sekund. 10 kilometrov do cilja je Pogačarjeva prednost pred prvim zasledovalcem Pellom Bilbaom narasla že na 48 sekund. 

Bilbao je uspel v naslednjih treh kilometrih nekoliko zmanjšati zaostanek, in sicer na 38 sekund. Na spustu je Pogačar nato spet malce pridobil, v zadnjih pet kilometrov se je slovenski šampion, zmagovalec letošnjega Gira in Toura, podal s 43 sekundami prednosti.

Na koncu se je Pogačar veselil zmage s 24 sekundami prednosti pred Bilbaom, potem ko si je vzel čas, da je podelil nekaj "petk" številnim gledalcem v ciljni areni. Za tretje mesto se je udarila glavnina v sprintu, na koncu se je odra za zmagovalce veselil Francoz Julian Alaphilippe (40 sekund zaostanka).

"Ekipa je danes naredila super delo, tako kot smo si želeli. Bilo je to lepo dirkanje, kapo dol vsem ekipnim kolegom, brez njih ne bi vse potekalo tako perfektno, na srečo sem imel v zaključku dobre noge. Presrečen sem za to zmago, to nam je uspelo kot ekipi. Mislim, da je bilo danes zelo vroče in zelo težko," je v prvi izjavi za organizatorja povedal 25-letnik s Klanca pri Komendi. 

Tadej Pogačar je Veliko nagrado Montreala sicer dobil že leta 2022, lani je v Kanadi slavil njegov moštveni kolega Adam Yates. Z novo zmago Pogačarja je ekipa UAE Emirates v Montrealu vpisala trojček zmag.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 22:00 15.september 2024.

    Pogi deluje kot odlično podmazan človeški stroj. Globok priklon !