Šport > Kolesarstvo
10180 ogledov

Trener o stanju Vingegaarda: "Česa takšnega še nisem videl"

Vingegaard Epa
Dvakratni branilec naslova na Tour de France pospešeno okreva po hudi nesreči na nedavni dirki po Baskiji.

Kolesarska ekipa Visma-Lease A Bike je vse bolj optimistična glede nastopa svojega aduta Jonasa Vingegaarda na prihajajoči dirki po Franciji.

Danski zvezdnik je še vedno v fazi rehabilitacije po hudi nesreči na dirki po Baskiji, okrevanje pa za zdaj poteka brez posebnosti, kar njemu in njegovi ekipi daje upanje za napad na tretjo zaporedno skupno zmago na Touru.

"Najbolj me navdušuje, kako hitro vrhunski športniki okrevajo po bolezni ali poškodbi. Ko Jonas trenira po planu, česa takšnega še nisem videl. Mislim, da razlog tiči v genetiki, pa tudi v zaupanju v to, kar počnemo," je o trenutnem stanju svojega varovanca za Velo povedal Vingegaardov trener Tim Heemskerk.

"Pred dvema letoma je med višinskimi pripravami eden izmed moštvenih kolegov dejal 'ah, to ni pošteno, po samo enem tednu beleži takšen napredek'. Tega nisem videl še pri nobenem drugem športniku, da bi bil zmožen napredovati v tako kratkem času."

Vingegaard | Avtor: Instagram Instagram

"Zavedamo se, da se Jonas nahaja v težkem položaju, kar zahteva dodatno energijo. Ne moremo reči, da ne čuti bolečine ali da je z njegovim telesom vse v najlepšem redu. Še vedno je v procesu okrevanja. To terja določeno mero energije, prav tako pa otežuje proces prilagajanja ne treninge. Iz dneva v dan dajemo vse od sebe, a časa ni veliko. Vsak dan šteje."

Jonas Vingegaard | Avtor: Twitter Twitter
"Na Majorki je treniral vzpone in spuste. To je naslednji korak proti staremu Jonasu. Ko bo ekipa spet združena, bo lahko ponovno sodeloval tudi v skupinskih treningih."

"Po tako hudi nesreči je vedno prisotnega nekaj strahu. Utrpel je hude poškodbe in veliko travmo. Po zlomih kosti vedno ostane strah pred ponovnim padcem na poškodovan predel, če kolesar ve, da okrevanje še ni končano. To je nekaj, o čemer bo gotovo razmišljal. Moral bo spet pridobiti samozavest."

"Trenutno je Tignesu, kjer se privaja na nadmorsko višino. Po tem se bo posvetil treningu, prehrani, počitku, preživljanju časa z družino. To je naveč, kar lahko naredimo. Podrobno ga bomo spremljali iz dneva v dan, da vidimo, če je pripravljen nastopiti na Touru. Nismo prepričani, če se bo izšlo. Najpomembneje bo, da Jonas sam pri sebi ugotovi, ali je stvar izvedljiva ali ne. Za zdaj gremo iz dneva v dan. Jonas bo oddelal priprave, potem pa bomo videli, kako se bo odzvalo telo," je pojasnil trener.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 00:45 09.junij 2024.

    Kaj moreš , če je trener kreten in trdi , da se prebodena pljuča glih Vinogradu celijo 2x hitreje kot ostalemu človeštvu ! Pa od mene še enkrat ,NE BO NASTOPIL na TDF !!!!!!!!!!!!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:42 04.junij 2024.

    Posebna župca že daje rezultate!!! Če je ta čist,sem jaz papež!!!