Šport > Kolesarstvo
608 ogledov

Uci sporočil, kakšna bo nadaljnja usoda SP v Švici

Roglič Profimedia
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je sporočila, da se bo SP v cestnem kolesarstvu kljub tragediji mlade švicarske tekmovalke nadaljevalo po planu.

Švicarska mladinka Muriel Furrer se po padcu na cestni dirki svetovnega prvenstva v domačem Zürich še naprej bori za življenje, so zapisali pri Mednarodni kolesarski zvezi (Uci). Svetovno prvenstvo bo po posvetu organizatorjev z družino nesrečne kolesarke potekalo naprej po predvidenem načrtu.

Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu v Zürichu se bo nadaljevalo kljub še vedno zelo kritičnemu stanju mladinke Furrer, so sporočili iz krovne svetovne zveze Uci. Dodali so, da so takšno odločitev sprejeli po posvetovanju in s soglasjem njene družine.

Roglič Pogačar Murn Vrhunec se bliža Šport Pogačar in Roglič skrivata karte: "Na koncu bo zmagal najboljši"

"Družina želi, da se svetovno prvenstvo nadaljuje po načrtih. Zdravstveno stanje Muriel Furrer ostaja zelo kritično. Uci, švicarska zveza in lokalni organizacijski odbor smo zelo zaskrbljeni," je zapisano v izjavi Ucija.

Muriel Furrer | Avtor: Profimedia Švicarska kolesarka Muriel Furrer po operaciji glave še vedno bije bitko za življenje. Profimedia

Osemnajstletna Švicarka je v četrtek na tekmi mladink resno padla in utrpela hudo travmatično poškodbo možganov. Nesreča se je zgodila v gozdu na severni strani Züriškega jezera. Po podatkih Ucija odgovorni za zdaj še zbirajo informacije o tem, kako je prišlo do padca.

Luka Mezgec Zanimiv pogled Šport Primerjava Rogliča in Pogačarja: "Tadej je večji plejboj"

V zadnjem času je pri kolesarstvu vse več resnih padcev. Julija je Norvežan Andre Drege med dirko po Avstriji padel in umrl pri spustu z Grossglocknerja, piše nemška tiskovna agencija dpa. Junija 2023 je Švicar Gino Mäder dan po padcu pri spustu s prelaza Albula podlegel poškodbam. Mäderjeva smrt je sprožila obširnejšo razpravo o varnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.