Šport > Kolesarstvo
17952 ogledov

Veliki rival jezen na Pogijevo ekipo: "Ne razumem več kolesarstva"

Pogačar Profimedia
Kolesarski zvezdnik ni bil zadovoljen s potekom zadnje etape dirke po Italiji.

Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) je v svojem podkastu Watts Occuring podrobneje spregovoril o tem, zakaj je bil v uvodnem delu zadnje etape letošnjega Gira jezen na kolesarje moštva UAE Team Emirates, kateremu pripada tudi skupni zmagovalec dirke Tadej Pogačar.

Thomas, tretji najboljši kolesar nedavno končane 107. izvedbe prestižnega Gira, na katerem je doživel številne vzpone in padce, se je pred nedeljskim finalom nadejal razmeroma ležerne parade šampionov, a ga je že uvodoma presenetila strategija Pogačarjevih moštvenih kolegov.

Valižanski veteran se je po približno 20 kilometrih odpeljal na čelo glavnine in se pritožil zaradi prehitrega tempa, ki ga je narekoval Felix Großschartner.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Vedno pričakuj nepričakovano, toda očitno več ne razumem modernega kolesarstva. Po 20 kilometrih zadnje etape je prišlo do razbitja kolone. Kaj je zdaj to? Pihal je močan veter, kolesarji UAE Team Emirates pa so narekovali hiter tempo. Moral sem jim povedati, da bi lahko vozili bolj umirjeno," je povedal Thomas.

Thomas | Avtor: Profimedia Geraint Thomas (desno). Profimedia
"Priča sem bil že marsikateri spremembi v tem športu, a tokrat se mi je prvič zgodilo, da bi se na takšni etapi glavnina razbila po samo 20 kilometrih," je bil kritičen nekdanji zmagovalec dirke po Franciji (2018).

"Pojma nimam, zakaj so kolesarji UEA tako pritisnili na plin. Pripeljal sem se na čelo glavnine in vprašal: 'Kaj pa počnete?' Umirite, kolesarimo proti Rimu. Pihal je močan bočni vetern, vodil pa je Felix Grossschartner, ki je dejal, da so dirkali z enako močjo kot proti vetru, kar pomeni, da so morali kolesarji v ozadju sprintati na vso moč. Oh, lepo te prosim! Kasneje se mi je opravičil in dejal, da se počuti kot idiot. Saj ni bilo tako hudo, a vseeno," je dodal Valižan.

Thomas, ki je na predzadnji dan dirke dopolnil 38 let, je še drugo leto zapored stopil na zmagovalni oder Gira. Potem ko ga je lani ugnal samo Primož Roglič (Bora-Hansgrohe), sta bila letos od njega boljša Pogačar in Daniel Martinez (Bora-Hansgrohe).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 15:29 03.junij 2024.

    Poagačar je pizdek in to dokazuje na vseh nivojih!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:48 03.junij 2024.

    Najbolj bi razumel,da bi on zmagal,tako pa Tadej samo gasa