Šport > Kolesarstvo
4560 ogledov

Veliko orožje UAE-ja po uspešni sezoni zapušča Pogačarja

Diego Ulissi Epa
Dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji bo kariero nadaljeval v moštvu Astana Qazaqstan.

Italijanski kolesar Diego Ulissi bo od prihodnje sezone dirkal za Astano Qazaqstan, je kazahstanska zasedba potrdila na družbenih omrežjih. Petintridesetletni dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji je z novo ekipo podpisal dveletno pogodbo.

Ulissi je bil vso kariero član Lampreja oziroma od preimenovanja UAE Team Emirates, zdaj pa bo zapustil ekipo, za katero nastopata Slovenca Tadej Pogačar in Domen Novak.

Diego Ulissi | Avtor: Epa Epa
V karieri je Ulissi zabeležil 48 zmag in bo zdaj pri 35 letih z bogatimi izkušnjami pomagal kazahstanski zasedbi v svetovni seriji. Na domači tritedenski pentlji je 35-letnik dobil osem etap, tudi v Sloveniji pa je vselej dirkal zelo dobro. Skupni zmagovalec je postal v letih 2011 in 2019, ob tem pa je dobil še štiri etape.

Letos je slavil na večdnevni dirki po Avstriji, za Dancem Jonasom Vingegaardom pa je bil drugi na dirki po Poljski. Drugi je bil tudi na preizkušnji po Češki, četrti pa po Madžarski.

V prvem delu sezone je bil večkrat tudi pomočnik Pogačarju. Med drugim je bil del ekipe, ki je slovenskemu asu pomagala do druge zmage na spomeniku Liege - Bastogne - Liege.

Ekipo emiratov bosta ob Ulissiju zagotovo zapustila tudi Novozelandec Finn Fisher-Black in Švicar Marc Hirschi, zasedbo pa so za sezono 2025 že okrepili s specialistoma za zahtevne enodnevne dirke Belgijcem Florianom Vermeerschom in Ekvadorcem Jhonatanom Narvaezom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.