Šport > Kolesarstvo
2870 ogledov

Vingegaard odkrito o tem, ali bi nepoškodovan premagal Pogačarja

Kolesar Visme-Lease a Bike Jonas Vingegaard po izčrpljujoči dirki po Franciji še nima izdelanega načrta za nadaljevanje sezone.

Jonas Vingegaard (Visma-Lease A Bike) je moral po dveh zaporednih naslovih svoj prestol na dirki po Franciji znova predati letos noro dominantnemu Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates).

Tokratni dvoboj velikih rivalov ni bil pretirano izenačen, saj je prednost Slovenca ob koncu znašala več kot šest minut. Pogačar si je majico vodilnega kolesarja nadel po zmagi v četrti etapi in je do konca dirke ni več izpustil iz rok.

Čeprav je bil Vingegaard tokrat vsaj za razred slabši od svojega glavnega konkurenta, je bil na koncu vesel drugega mesta v končni razvrstitvi ter tudi male zmage v internem dvoboju z Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step).

"V katerikoli drugih okoliščinah bi bil razočaran," je priznal danski zvezdnik, ki je bil eden izmed huje poškodovanih kolesarjev v množičnem padcu na dirki po Baskiiji v začetku aprila. "A glede na tisti padec in vse drugo, kar se mi je zgodilo v letošnji sezoni, si tega v tem trenutku res ne smem dovoliti. Moje priprave niso bile optimalne, a sem vseeno dosegel zelo visok nivo. Pogačar si je zaslužil zmago."

Vingegaard | Avtor: Epa Epa
"Želel sem si osvojiti dirko, a glede na obdobje pred začetkom je bil takšen razplet pričakovan. Dva tedna sem se mu dobro upiral, v zadnjem pa sem nekoliko popustil in imel sem tudi nekaj slabih dni. Moramo priznati, da še nikoli nisem bil tako utrujen kot zdaj," je po koncu kronometra za danski TV2 dejal Vingegaard.

"Konkretno se nisem spočil že od lanskega novembra. Mentalno sem povsem izmučen. Če bi mi pred nekaj meseci dejali, da bom osvojil drugo mesto na Touru, vam ne bi verjel. Takrat nisem vedel niti tega, če bom sploh še kdaj sedel na kolesu. Drugo mesto je zame kot zmaga," je povedal 27-letnik.

Kar zadeva nadaljevanje negove sezone, so zadeve še precej negotove, jasno pa je, da se Danec ne namerava udeležiti dirke po Španiji. "Kot sem že dejal, še nikoli nisem bil tako utrujen. Potrebujem samo počitek. Sploh še nisem imel časa vsega ponotranjiti. Odkar sem prišel iz bolnišnice, sem bil popolnoma osredotočen na Tour. Najprej moram predelati vse, kar se je zgodilo," je pojasni Danec.

Ob koncu je na kratko pokomentiral še hipotetičen scenarij, po katerem se pred Tourom ne bi poškodoval. "Tudi če bi dirkal na svojem najvišjem nivoju, bi Tadeja zelo težko premagal," je športno priznal.

 | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Jernej65 11:45 22.julij 2024.

    Če se Pogiju ne dogodi kakšna tragedija, ga najbrž nikoli ne bo več premagal. S pomočjo pravih ljudi okrog sebe, pravilno prehrano, brez nepotrebnega razmetavanja z energijo, bo Pogi še kar nekaj let zelo težko premagljiv. Jonas je tokrat pošteno ...prikaži več priznal, da tudi s popolnimi pripravami, mu letos ne bi bil kos. Vseeno čestitke Jonasu za pokazano borbenost.