Šport > Kolesarstvo
3859 ogledov

Vismin as suspendiran vse do marca, ekipa ga je že prečrtala

Michel Hessmann Profimedia
Nemec v vrstah Visme-Lease a Bike je zaradi dopinške kršitve prejel sedemmesečno prepoved in tako že zaključil svojo epizodo pri nizozemski ekipi.

Nadarjeni nemški kolesar Visme-Lease a Bike Michel Hessmann je prejel sedemmesečni suspenz, potem ko se je mednarodna protidopinška agencija (WADA) pritožila na štirimesečno kazen, ki jo je Hessmannu sprva izrekla nemška protidopinška agencija (NADA).

23-letni Nemec naj bi uspel doseči dogovor z mednarodno protidopinško agencijo, da se lahko v svet kolesarstva ponovno vrne 14. marca 2025, potem ko je bil 14. junija leta 2023 pozitiven na prepovedan diuretik klortalidon. Do Hessmannovega pozitivnega testa je sicer prišlo kmalu zatem, ko je na Giru pomagal našemu šampionu Primožu Rogliču do skupne zmage. Jumbo-Visma ga je nato 16. avgusta tudi uradno suspendirala in umaknila z vseh tekmovanj.

Sprva mu je grozila celo štiriletna prepoved, potem ko je tudi analiza b-vzorca potrdila pozitiven rezultat, a mu je NADA izdala milejšo kazen, potem ko je sprejela njegov argument, da bi lahko bila vzrok pozitivnega vzorca kontaminirana zdravila proti bolečinam, ki se jih da dobiti brez recepta. Vseeno je WADA zahtevala ostrejšo kazen in mladi Nemec se je na koncu uspel dogovoriti za sedemmesečni suspenz.

Michel Hessmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Hessmann ima sicer pogodbo z Vismo-Lease a Bike še do konca leta in iz nizozemske ekipe so že sporočili, da se mladi nemec ne bo več vrnil v ekipo. "Michel Hessmann ne bo več nastopal za ekipo Visma-Lease a Bike," so sporočili iz ekipe. "Nemški kolesar je dosegel poravnavo z WADA, svetovno protidopinško agencijo. Ponovno bo smel dirkati od 14. marca 2025. Hessmannu poteče pogodba s koncem leta 2024 in zato ne bo več vozil za Vismo-Lease a Bike ."

Hessmann se je sicer prvi ekipi Jumbo-Visme pridružil leta 2022, ko je napredoval iz Jumbo-Vismine razvojne ekipe. Kot največji uspeh svoje kariere beleži tretje mesto v skupnem seštevku na dirki po Franciji za mlade, Tour de l'Avenir, ki ga je dosegel v sezoni 2022.

V lanski sezoni pa se je izkazal predvsem v vlogi odličnega pomočnika našemu Primožu Rogliču, ko je najprej pomagal Kisovčanu do skupne zmage na dirki po Kataloniji, ob svojem krstnem nastopu na velikih tritedenskih dirkah pa je Rogliču pomagal še do skupne zmage na Giru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice