Šport > Kolesarstvo
1438 ogledov

Vsi so vedeli, kaj pripravlja Pogačar, storiti niso mogli ničesar

Geraint Thomas Profimedia
Tadej Pogačar je v kraljevski etapi dirke po Italiji odčital lekcijo konkurentom in naredil velik korak h končni skupni zmagi, njegovi krstni na Giru in tretji na tritedenskih dirkah.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je še enkrat deklasiral konkurenco na dirki po Italiji in s prepričljivo zmago v kraljevski etapi tako rekoč odločil letošnjo dirko. S četrto etapno zmago na Giru se je 25-letni član moštva UAE Team Emirates najbližjemu zasledovalcu Geraintu Thomasu oddaljil že na 6:41 minute.

Britanski kolesar je po etapi dejal, da so vsi pričakovali Pogačarjev napad, vendar nihče ni mogel storiti ničesar, da bi preprečil takšen razplet.

Tadej Pogačar Giro Šport Pogačar na najtežji etapi deklasiral vso konkurenco

Pogačar je bil preprosto premočan, zato mu tekmeci niso niti poskušali slediti, temveč so v ozadju bili svojo bitko, kar je Thomas opisal kot "igra mačke z mišjo".

Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
"Vedeli smo, da se pripravlja napad. UAE je silovito dirkal ves dan, želeli so si etapne zmage. Lahko jim samo česttitam, vsa čast, povsem so se osredotočili na uresničitev tega cilja," je za Eurosport dejal Thomas. "Po pravici povedano nisem bil 100-odstoten. Nisem imel prave samozavesti, moje počutje ni bilo najboljše," je dodal.

Kolesarji UAE Team Emirates so svojemu adutu pripravili teren za napad v zaključku etape. Pogačar se je odlepil približno 15 km pred ciljem in navil močan tempo, s katerim se je najprej odpeljal mimo Georga Steinhauserja, na zadnjem klancu pa še mimo Naira Quintane za 74. zmago v karieri in 11. v letošnji sezoni.

"Ko se je napad zgodil, sem se odločil, da bom pač sledil drugim fantom. Upočasnili smo in dirka je postal igra mačke z mišjo. V bistvu smo dirkali med seboj. Pogija smo spustili naprej, da naredi svoje. Počutje se mi je izboljšalo, noge so se prebudile, na koncu sem bil dober. Lepo je bilo pripeljati v cilj z Danijem (Martinezom, op. a.) in pridobiti čas pred tekmeci," je pristavil Valižan.

Tadej Pogačar Po zmagi Šport Pogačar: "Ko sem bil mlad, sem gledal Quintano in Frooma ..."
- skupni vrstni red (15/21):
  1. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates)              56:11:46
  2. Geraint Thomas (VBr/Ineos Grenadiers)                + 6:41
  3. Daniel Martinez (Kol/Bora-hansgrohe)                   6:56
  4. Ben O'Connor (Avs/Decathlon AG2R)                      7:43
  5. Antonio Tiberi (Ita/Bahrain-Victorous)                 9:26
  6. Thymen Arensman (Niz/Ineos Grenadeiers)                9:45
  7. Romain Bardet (Fra/DSM-firmenich PostNL)              10:49
  8. Filippo Zana (Ita/Jayco AlUla)                        11:11
  9. Einer Rubio (Kol/Movistar)                            12:13
 10. Jan Hirt (Češ/Soudal Quick-Step)                      13:11
...
 41. Jan Tratnik (Slo/Visma-Lease a bike)                1:14:16
 72. Domen Novak (Slo/UAE Team Emirates)                 2:13:16
...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.