Šport > Kolesarstvo
18205 ogledov

Zaradi Pogačarja padajo nori predlogi: "Uci bo morala ukrepati"

Tadej Pogačar Profimedia
Nekdanji vrhunski kolesar predlaga radikalne ukrepe za omilitev popolne prevlade Tadeja Pogačarja.

Zmagoslaven zaključek sezone za Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates), ki se je še enkrat poigral s konkurenco na poti do četrtega zaporednega naslova na dirki po Lombardiji, je kolesarske strokovnjake vzpodbudil k razmišljanju, kako bi najučinkoviteje zmanjšali razkorak med Slovencem in tekmeci ter tako slednjim zagotovili vsaj teoretične možnosti za dostojen boj z daleč najmočnejšim kolesarjem na svetu. 

Z nekaj radikalnimi predlogi je bolj v šali kot zares v podkastu Kop over Kop postregel nekdanji nizozemski kolesar Karsten Kroon

Po mnenju 48-letnega nekdanjega etapnega zmagovalca na dirki po Franciji bi želeni učinek najhitreje dosegli z omejevalnimi ukrepi Mednarodne kolesarske zveze (Uci), s katerimi bi otežili delo Pogačarju in tekmecem pomagali nadoknaditi razliko.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
"Fant je star samo 26 let. Recimo, da bo napredoval še dve ali tri leta. V tem primeru bo morala Uci ukrepati v dveh letih. Na progo ga bodo morali spustiti s polurno zamudo," je v smehu dejal Kroon. "Na dirki po Lombardiji se je glavnina dobro borila z njim, a ne dovolj, da bi lahko zaustavili UAE Team Emirates. Morali bi blokirati cesto in Pogačarju pribiti desetminutni zaostanek. Ampak on bi vseeno zmagal," je dodal Nizozemec.

Pogačarjeva zgodovinska sezona je botrovala tudi razpravam o morebitnih negativnih učinkih prevlade enega kolesarja na navijaško izkušnjo. To se še posebej nanaša na kolesarske privržence iz evropskih velesil, katerih pripadniki, kot sta denimo Belgijec Remco Evenepoel ali pa Danec Jonas Vingegaard, so se morali letos zadovoljiti z obrobnimi vlogami.

Po beseda Kroona so navijači strogo vzeto "lahko zaskrbljeni", a kljub vsemu situacija ni tako črnogleda. "Tudi njegove prevlade bo enkrat konec. V preteklosti smo že večkrat napovedali, da bo nekdo desetkrat osvojil dirko po Franciji, a se to ni zgodilo. Pogačarju lahko za zdaj samo čestitamo. Je absolutno najboljši na svetu," je sklenil Kroon.

Karsten Kroon | Avtor: Profimedia Karsten Kroon na zmagovalnem odru po koncu 8. etape na dirki Franciji leta 2002. Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Senta 00:56 18.oktober 2024.

    )))) Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu

  • Anja1956 17:25 17.oktober 2024.

    Če bi mu na tekmah dali stalno spremstvo antidoping inšpektorjev, bi bilo konec zmag ?

  • Avatar Garancija
    Garancija 12:38 17.oktober 2024.

    Če bi bil Jonas prvi,se ne bi noben pritoževal,tko je pa naš Tadej,je pa cela štala,toliko o enakopravnosti narodov