Šport
91 ogledov

Konec olimpijskih sanj za Nadala tudi v dvojicah, Zverev napredoval

Rafael Nadal in Carlos Alcaraz Profimedia
Prva teniška igralka sveta, Poljakinja Iga Swiatek, se je danes prebila v polfinale olimpijskega turnirja v Parizu. Njena tekmica iz ZDA Danielle Collins je v odločilnem tretjem nizu pri rezultatu 4:1 dvoboj predala zaradi poškodbe. Pri moških se je medtem kot zadnji v četrtfinale prebil branilec naslova iz Tokia, Nemec Alexander Zverev.

Swiatek je prvi niz proti osmi nosilki turnirja dobila s 6:1, za kar je potrebovala pol ure. Drugi niz je pripadel Američanki (6:2), ki pa je v tretjem nizu zaradi zdravstvenih težav predala dvoboj pri zaostanku 1:4.

V polfinale se je uvrstila tudi šesta nosilka, Kitajka Zheng Qinwen, ki je po treh urah z izidom 6:7 (4), 6:4 in 7:6 (6) ugnala Angelique Kerber. Nemka, zmagovalka treh turnirjev za grand slam (Melbourne in New York 2016 ter Wimbledon 2018) in nosilka srebrne kolajne na OI 2016, je pred začetkom turnirja v Parizu napovedala, da bo po olimpijskih igrah končala kariero.

V prvem polfinalu se bosta tako pomerili Swiatek in Zheng. V drugem bo Slovakinja Anna-Karolina Schmiedlova izzvala zmagovalko dvoboja med Ukrajinko Marto Kostjuk in Hrvatico Donno Vekić.

V moški konkurenci je moral danes v tretjem krogu turnirja četrti nosilec Danil Medvedjev, sicer eden redkih ruskih športnikov, ki v Parizu lahko nastopa pod nevtralno zastavo, priznati premoč Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu. Ta je slavil s 6:3 in 7:6 (5) in se bo v četrtfinalu pomeril s šestim nosilcem, Norvežanom Casperjem Ruudom.

Branilec olimpijskega zlata iz Tokia in tretji nosilec turnirja Zverev je v večernem dvoboju premagal Avstralca Alexeia Popyrina s 7:5 in 6:3. V četrtfinalu mu bo nasproti stal Italijan Lorenzo Musetti.

Pred tem sta se v četrtfinale že uvrstila prvi in drugi nosilec turnirja, Novak Đoković in Carlos Alcaraz. Srba sedaj čaka Grk Stefanos Cicipas, Španca pa Američan Tommy Paul.

Zvečer je sicer Alcaraz igral tudi dvoboj v konkurenci dvojic, kjer je z rojakom Rafaelom Nadalom z 2:6 in 4:6 izgubil proti Američanoma Austinu Krajiceku in Rajeevu Ramu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.