Šport
1 ogledov

Koper zapravil točko

Darko Stanić se je znova izkazal v vratih Kopra.(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Ta teden je na sporedu zadnje kolo rednega dela rokometne MIK 1. lige. Največ pozornosti je bil deležen derbi z vrha lestvice, na katerem sta se pomerila Koper in Celje, končal pa se je brez zmagovalca.

V zadnjem krogu rednega dela MIK 1. Lige, se je vodilna ekipa prvenstva, Celje PL, v gosteh pomerila s trenutno drugouvrščeno ekipo v prvenstvu, ekipo Cimosa iz Kopra, ki je pred obračunoim za Celjem s tekmo manj zaostajal za šest točk. Derbi je postregel z zelo trdo in izenačeno igro. Bolje so sicer začeli gostje, v prvem polčasu so vodili tudi za dva gola, toda Koprčani so jih vselej ujeli in v drugem delu prvega polčasa tudi prevzeli pobudo. Po tridesetih minutah igre je semafor kazal 17:16 za domače.

Ta trend se je nadaljeval tudi v drugem polčasu in Cimos je nekajkrat povedel tudi za tri gole, toda Celjani so vsakič ujeli priključek. Koprčani so v 55. minuti povedli s 30:27, a nato do konca tekme niso več zadeli, pivovarji pa so se vztrajno približevali in prek Gajiča nekaj sekund pred koncem tudi izenačili, še pred tem pa je Štochl ubranil strel s sedmih metrov Špilerju, ki bi domačim verjetno prinesel zmago.

Še en derbi - sosedski - so lahko gledalci spremljali v Velenju. Gostje iz Slovenj Gradca so v prvem polčasu aktualnim slovenskim prvakom nudili povsem dostojen odpor in favoriziranih Velenjčanov niso spustili na več kot štiri zadetke prednosti. V drugem polčasu so ježki nekoliko popustili in razlika je začela naraščati, po treh zaporednih zadetkih Roka Golčarja je semafor v 47. minuti kazal že neulovljivih 27:16 v korist Gorenja.

Trener Gorenja, Branko Tamše, je z rezultatom lahko sicer zelo zadovoljen, toda ose so v prvem polčasu naredile preveč napak v napadu in izgubile preveč žog, kar bodo morali popraviti do sobote, ko jih čaka odločilni obračun za obstanek v Ligi prvakov, pomerili se bodo s francoskim predstavnikom, Chamberyjem.

MIK 1. liga, 22. kolo:

Gorenje : Prevent 36:23 (16:13)
Šimič 6, Golčar 6; Vranješ 8, Mujanovič 7


Slovan
: Jeruzalem Ormož  38:29 (18:16)
Božič 8, Skušek 6; Žuran 8

Koper : Celje PL 30:30 (17:16)
Špiler 8, Brumen in Elezović po 5; Kokšarov 8, Zorman 5

Krško : Trimo 32:32 (17:17)
Kukavica 8, Klepej 5; Se. Skube 7, St. Skube 6

Merkur : Maribor 24:28 (13:15)
Dolenec 8; Martinc 7, Mirnik 5

Zaostala tekma 20. kola
Sreda, 10. marec

Gorenje – Koper

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.