Šport
31 ogledov

Kopi takoj vedel, da ni vse v redu

Kralji v nadaljevanju sezone ne bodo mogli računati na Kopitarjevo pomoč. (Foto: Žurnal24 main
Magnetna resonanca, ki jo je Anže Kopitar v ZDA opravil v ponedeljek, je pokazala, da ima Hrušičan zlomljeno mečnico tik nad gležnjem, gleženj pa je ostal cel. Sezona je zanj tako že končana.
Res je, da se je poškodba zgodila ob nepravem času, ravno pred končnico, a zdaj na to ne morem več vplivati. Jutri me čaka operacija, nato sledi fizioterapija. Pomembno je, da s tem opravim 100-odstotno, saj bom tako najbolje poskrbel za mojo nadaljnjo kariero.
Anže Kopitar

Kot nam je sporočil tiskovni predstavnik slovenske članske hokejske reprezentance Luka Dolar, so natančnejše preiskave potrdile, da ima najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar zlomljeno mečnico tik nad gležnjem ter strgano kito. Kot nam je še sporočil Dolar, Kopitar v nadaljevanju kariere ne bo čutil posledic hude poškodbe, ki jo je staknil na tekmi med LA Kings in Coloradom v 35. minuti. Kopitarju bodo kito še v tem tednu zašili, okrevanje pa bo trajalo od šest do osem tednov. Član Kingsov bo med rehabilitacijo ostal v Los Angelesu, sezona pa je zanj že končana, še sporoča Dolar.

"Ob igri z igralcem več sem zadrsal ob ogrado po plošček. Za hrbtom sem imel branilca nasprotne ekipe in želel sem si ustvariti nekaj prostora. V tistem trenutku sem izgubil ravnotežje in drsalka se mi je zataknila v luknjo v ledu. Ko se s telesom padal proti tlom, je prišlo do močne sile in takrat sem zlomil nogo. Da ni vse v redu, sem vedel takoj ob padcu, saj je nekaj počilo. Že ko sem obležal na ledeni ploskvi, so bile bolečine kar težke. Jasno mi je bilo, da iz tega ne bo nič dobrega," je nesrečni dogodek opisal Kopitar in dodal: "Ko so mi povedali, kaj se je zgodilo in koliko časa bo trajala rehabilitacija, je bilo seveda prisotno razočaranje. Če pogledam še z druge strani, pa je lep uspeh to, da imam za seboj serijo 330 zaporednih tekem. Res je, da se je poškodba zgodila ob nepravem času, ravno pred končnico, a zdaj na to ne morem več vplivati. Jutri me čaka operacija, nato sledi fizioterapija. Pomembno je, da s tem opravim 100-odstotno, saj bom tako najbolje poskrbel za mojo nadaljnjo kariero."

"Ker ga v ekipi ne bo toliko časa, bo v moštvu zazijala precejšnja luknja. A to bo obenem tudi dober test za mlado moštvo. Ko se bomo spopadli s tem, bomo postali boljši, fantje bodo sprejeli več odgovornosti in izkoristili priložnost. Ne smemo objokovati preteklosti, gledati moramo naprej," je dejal trener kraljev Terry Murray, ki ima v zadnjem času precej težav s poškodbami. Ostal je tudi brez Justina Williamsa, ki si je izpahnil ramo in bo počival nekaj tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.