Šport
11 ogledov

Kopitar izgubil dvoboj za končnico

Kopitar Greene Condra Los Angeles Kings Ottawa Senators NHL Reuters
Anže Kopitar za seboj nima uspešnega večera. Vsi trije njegovi streli na gol Calgary Flames so zleteli v prazno, Kralji pa so v boju za osmo mesto v zahodni konferenci vknjižili poraz z 0:1.

Slovenski hokejist Anže Kopitar je z Los Angeles Kings izgubil tekmo severnoameriške hokejske lige NHL proti Calgary Flames z 0:1. Hrušičan je na ledu preživel 20:29 minute, v tem času pa je trikrat streljal na nasprotni gol. Mož odločitve je bil v tretji tretjini Mike Cammalleri.

Obe ekipi sta zdaj v zahodni konferenci na osmem mestu, ki še vodi v končnico, a ima Calgary zmago več. Cammalleri je novi točki svoji ekipi prinesel štiri minute po začetku zadnje tretjine, zadel pa je prav proti moštvu, kjer je preživel pet sezon. Na devetih tekmah proti kraljem je dosegel pet golov in tri podaje.

Miikka Kiprusoff je za Calgary zbral 28 obramb, v ligi NHL pa je dosegel 44. "shutout" in tretjega v tej sezoni. Jonathan Quick je na drugi strani ubranil 18 strelov nasprotnih hokejistov. Kralji so doživeli že osmi poraz brez doseženega gola in še enkrat več potrdili neučinkovitost v napadu. Proti tokratnim tekmecem na zadnjih osmih domačih tekmah niso zadeli več kot dvakrat. Los Angeles je v strelih na gol nadigral Calgary z 28:18.

"Za to ekipo se ponavlja ista stvar - iščemo pot kako zadeti gol," je po tekmi dejal kapetan kraljev Dustin Brown in nadaljeval: "Nismo dosegli gola na domačih tekmah proti ekipam, ki so dve točki za nami. Nocoj smo imeli nekaj res dobrih priložnosti. Brez dvoma smo razočaranji. Ne morem reči, da nismo trdo garali, ker smo."

Liga NHL:
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 4:6

Columbus Blue Jackets : Chicago Blackhawks 1:6

St. Louis Blues : Minnesota Wild 4:0

New York Islanders : Carolina Hurricanes 4:3

Tampa Bay : Washington Capitals 2:1

Vancouver Canucks : Toronto Maple Leafs 6:2

Phoenix Coyotes : Dallas Stars 2:1 (podaljšek)

Los Angeles Kings : Calgary Falmes 0:1
(Anže Kopitar je v 20:29 minute trikrat streljal za Los Angeles)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.