Šport
1 ogledov

Kopitar klonil po podaljšku

anže kopitar los angeles kings Profimedias
V noči na torek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali tri tekme.

Moštvo Los Angeles Kings je v noči na torek izgubilo po podaljšku s 4:5 proti Minnesoti Wild. Slovenec v dresu Los Angelesa Anže Kopitar je poskusil s strelom na gol, a ni bil uspešen. Za Los Angeles so se med strelce vpisali Nick Shore, Tanner Pearson, Jake Muzzin in Marian Gaborik.

Zmagoviti gol je za Minnesoto v podaljšku dosegel Mikael Granlund. Vratarja Los Angelesa Jonathana Quicka je premagal že v dvanajsti sekundi dodatnega dela in tako odločil tekmo.

"Vsi vemo, da smo lahko dobri, da nam lahko uspe, prav tako pa ni nobena tragedija, če kdaj izgubimo. Vsekakor želimo na tekmah voditi, čeprav se vedno ne izteče po naših željah," je po tekmi dejal Granlund, potem ko je Minnesota vso tekmo zaostajala za Los Angelesom. Na 3:3 je izenačil Ryan White, na 4:4 pa Jason Zucker. Prva zadetka v rednem delu sta za gostitelje prispevala Nino Niederreiter in Jordan Schroeder.

Trener Kraljev Darryl Sutter se ni zatekel k menjavi vratarja in je led prepustil Quicku, čeprav je v zadnjem času tudi Ben Bishop branil dobro. Quick je na koncu zbral 30 obramb. Minnesota je v zadnjih sedmih tekmah proti Los Angelesu zmagala petkrat in dvakrat izgubila. Kralji bodo drevi gostovali pri Calgaryju, nato pa se vračajo v Staples Center, kjer bodo v noči na četrtek gostili Toronto. Minnesota drevi gostuje pri Winnipegu.

Podaljški v New Jerseyu

Na sporedu sta bili še dve tekmi, zgolj ena se je končala v rednem delu. Tampa Bay Lightning so visoko, s kar 5:1 ugnali Ottawa Senators.

New Jersey Devils in Montreal Canadiens so se razšli po podaljšku, v katerem so s 4:3 zmago slavili gostje iz Montreala.

NHL, izidi:

New Jersey Devils - Montreal Canadiens 3:4*
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 5:4*
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 5:1

* - po podaljšku

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.