Šport
8 ogledov

Kopitar med strelci ob zmagi LA Kings

los angeles kings anže kopitar Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem ledu z 2:0 premagali Buffalo Sabres. Drugi zadetek za Kralje je dosegel Anže Kopitar.

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL tokrat na domačem ledu gostili najslabšo ekipo prvenstva Buffalo Sabres. Kralji so zmagali z 2:0, slovenski hokejski zvezdnik v dresu Kraljev Anže Kopitar pa je v drugi tretjini ob igralcu več na ledu dosegel drugi gol za LA. Domačo ekipo je v vodstvo popeljal Mark Richards.

Kopitar je na ledu preživel dobrih 22 minut in pol, v tem času pa je ob zadetku v drugi tretjini, s katerim je podvojil vodstvo Kraljev proti Buffalu, zbral skupno tri strele proti vratom tekmecev.

Quick igralec tekme, Kopi naravnal palico

Za igralca tekme je bil izbran vratar Kraljev Jonathan Quick, ki je prvič v tej sezoni zaklenil vrata za še deseto zmago Los Angelesa. Quick je obranil vseh 19 strelov hokejistov gostujočega moštva in na svoji jubilejni 300. tekmi v ligi NHL vpisal 26 shutout v karieri. "Ni kaj, v olimpijskem letu si želiš biti v najboljši formi. Očitno nam je zelo dobro koristilo nekaj dni premora pred tekmo, ki smo ga izkoristili za dodatne treninge, na katerih smo izpilili nekaj podrobnosti, kar se je obrestovalo in poznalo na naši igri," je bil zadovoljen vratar Kraljev, ki ga omenjajo kot možnega reprezentančnega vratarja izbrane vrste ZDA na olimpijskih igrah v Sočiju prihodnje leto.

Slovenski zvezdnik je na zadnjih tekmah vendarle naravnal hokejsko palico. Po prvih desetih tekmah brez zadetka se je na zadnjih šestih tekmah štirikrat vpisal med strelce. Šestindvajsetletni Hrušičan z 12 podajami na lestvici podajalcev v ligi NHL zaseda osmo mesto.

Šest zmag domačih in štiri gostujočih ekip

Na preostalih desetih tekmah je šest moštev slavilo na domačem ledu. Ekipa Boston Bruins je s 4:1 odpravila Florida Panthers, hokejisti Ottawa Senators so bili v kanadskem derbiju s 4:1 boljši od Montreal Canadiens, moštvo Washington Capitals je po kazenskih strelih s 3:2 premagalo Minnesota Wild, ekipa Carolina Hurricanes je z minimalnim izidom 1:0 ugnala New York Islanders, Tampa Bay Lightning je strla nalet Edmonton Oilers s 4:2, St. Louis Blues pa je bil boljši od Calgary Flames s 3:2.

Štiri domača moštva pa smo morala priznati premoč gostujočim ekipam. Hokejisti Philadelphia Flyers so klonili proti New Jersey Devils z 0:3, Columbus Blue Jackets so bili z 2:4 slabši od New York Rangers, Detroit Red Wings je v podaljšku s 3:4 priznal premoč Dallas Stars, hokejisti San Jose Sharks pa so izgubili proti Vancouver Canucks z 2:4.

Gol Anžeta Kopitarja:



Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Buffalo Sabres 2:0
Anže Kopitar (LA Kings): 1 gol v 22:36 minute.

Boston Bruins : Florida Panthers 4:1
Ottawa Senators : Montreal Canadiens 4:1
Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 0:3
Washington Capitals : Minnesota Wild 3:2**
Carolina Hurricanes : New York Islanders 1:0
Columbus Blue Jackets : New York Rangers 2:4
Detroit Red Wings : Dallas Stars 3:4*
Tampa Bay Lightning : Edmonton Oilers 4:2
St. Louis Blues : Calgary Flames 3:2
San Jose Sharks : Vancouver Canucks 2:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.