Šport
1522 ogledov

Kopitar na temo svoje prihodnosti: "Jaz sem se že odločil"

Anže Kopitar LA Kings Profimedia
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je povedal, da v jeseni kariere nima namena menjati delodajalca. "Ja, v Los Angelesu, upam, da čim dlje in do konca," pravi 36-letnik.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se poleti že po tradiciji doma pripravlja na nove sezone v severnoameriški ligi NHL. Na Bledu v sodelovanju s Tomažem Razingarjem vodi tudi hokejsko akademijo, na današnji novinarski konferenci pa je med drugim napovedal, da bo kariero tudi končal v Los Angelesu, s katerim ga pogodba veže do 2025/26.

"Jaz sem se že odločil, da dokler me bodo želeli gledati v Los Angelesu, bom ostal, če pa ne bodo več zadovoljni z mano, bo verjetno to to. Ne gre samo zame, da 'spakiram' nekaj kovčkov. Da se preselim v kakšno drugo mesto, potegne za sabo še družino, pa nove šole, nova poznanstva ... čisto drug svet in ne bi bilo pošteno. Ja, v Los Angelesu, upam, da čim dlje in do konca," je o klubski prihodnosti povedal Kopitar.

Kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia
Pogledal je tudi proti prejšnji sezoni, v kateri je njegova ekipa izpadla proti Edmontonu.

"Začeli smo super, potem pa se ni izšlo, kar je bil kar konkreten šok. Zamenjali smo tudi trenerja. Končnica pa je bila, kakršna je bila, Edmonton nas je prebral, mi smo serijo izgubili. Na žalost se spet nismo mogli prebiti naprej. Seveda je razočaranje, sploh s takšnim začetkom, kot smo ga imeli, upali smo na bolj uspešno sezono."

V sezoni je dosegel tudi precej osebnih mejnikov in rekordov, a poudarja, da med kariero ni veliko časa za razmišljanje o takšnih dosežkih. "Vse lepo in prav, tudi tisti večer, ko je tvoja noč, je zelo lepo, vsa družina je tam in je lep občutek. A za te dosežke bo več časa, ko bom končal. Takrat bom razmišljal, koliko golov in podaj sem dosegel," je dejal Kopitar.

"Počutim se, da še lahko igram, a sem že med starejšimi. Tudi otroka se zavedata, da me velikokrat ni doma. Za zdaj je to še okej, upam, da se ne bo preveč spremenilo. A enkrat bo vsega konec, trenutno gledam naprej v novo sezono in upajmo, da bo boljša kot lanska," pa je o kratkoročnih ciljih dejal slovenski zvezdnik.

Anže Kopitar Igral bo še do ... Šport Kopitar namignil, kdaj končuje svojo kariero

V tem poletnem terminu, ki pripada nogometašem, pa se seveda ni mogel izogniti tudi nogometnim temam. Sam si je v živo ogledal dve tekmi slovenske reprezentance na EP v Nemčiji, navdušili so ga tako nogometaši kot navijači.

"Prvič sem bil na tekmah, kar se tiče EP ali SP, pred tem sem bil na nekaj tekmah v Stožicah. Izkušnja je bila super, njihova druga tekma je imela sicer malo grenkega priokusa. Vodili smo dolgo časa, pa so Srbi izenačili, to je bil hladen tuš in smo bili kar malo slabe volje. A čez nekaj minut pomisliš, v kakšnem položaju smo in moramo biti ponosni na naše fante, kako so igrali in se borili."

"Noro vzdušje, še posebej navijači so bili super. Udeležil sem se dveh tekem, bilo je nekaj posebnega to doživeti. Fantje pa ... kaj naj rečem. Vrhunsko, borbena igra do konca, Portugalci so imeli nekaj sreče. Vse čestitke in vse pohvale," je še enkrat pohvalil športne kolege na nogometnih zelenicah v Nemčiji.

Anže Kopitar NHL Šport Slovo Kopitarja, krvnik pa isti kot prejšnji dve sezoni

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • PasjaProcesija 16:03 03.julij 2024.

    Po sezoni je povedal, da nima zanimanja za prenovo ekipe. Kar je pri razumljivo tako iz njegove starosti kot iz dejstva, da je eno prenovo že preživel. Med vrsticami pa je sporočilo jasno. Moštvo lani ni bilo konkurenčno za naslov. ...prikaži več Tudi poteze vodstva v tem poletju ne obujajo upanja na kaj več kot povprečno sezono 2024/25. Napaka je, da se lastnik oklepa Roba Blaka na položaju športnega direktorja. Očitno je zadovoljen s finančnimi rezultati in ga tekmovalna plat ne zanima preveč.

  • Ender3 12:12 03.julij 2024.

    Hebe se njemu za reprezentanco glavno, da mu mediji pojejo slavo.