Šport
10 ogledov

Kopitar zabil za zmago

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma
1/12
Žurnal24 main
Anže Kopitar je za Los Angeles Kings dosegel odločilni zadetek za zmago z 2:1 po kazenskih strelih nad moštvom Calgary Flames v ligi NHL. Več fotografskih podrobnosti najdete v galeriji.

Jonathan Quick je obranil 27 strelov, Anže Kopitar pa je zabil odločilni zadetek med streljanjem kazenskih strelov za zmago ekipe Los Angeles Kings nad Calgaryjem z 2:1. LA je tako napredoval na peto mesto Vzhodne konference, točko za Phoenixom.

"Vsi se borimo za končnico, zato vam je lahko jasno, kako pomembna je bila današnja tekma. Imajo dobro ekipo, vendar smo naredili domačo nalogo in se nanje dobro pripravili. V teh odločilnih tekmah nočeš oddati niti točke, a k sreči smo vseeno dobili dve in mislim, da nam bo uspelo," je po tekmi dejal Kopitar.

"Vedno pravim, da imajo za naše uspehe največ zaslug tisti, ki za nas zadevajo gole. Kadar smo uspešni v dveh od treh poskusov, večinoma zmagamo. Naši napadalci so odlični, zlasti Stolly, na katerega se že vso sezono lahko zanesemo, in pa seveda Kopi, ki je prav tako naš ključni motor igre," je Hrušičana po tekmi pohvalil tudi soigralec Quick.

Jarett Stoll je Kralje popeljal v vodstvo 5:52 minute pred koncem rednega dela tekme, 65 sekund pozneje pa je izenačil Olli Jokinen. To je bil njegov 16. zadetek v sezoni in šesti proti nekdanji ekipi.

Liga NHL:

Los Angeles : Calgary 2:1*
Stoll, Kopitar; Jokinen

Detroit : Pittsburgh 4:5*
Zetterberg, Filippula, Cleary, Modano; Dupuitz 2, Kunitz, Kennedy, Neal

*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.