Šport
13 ogledov

Kopitarja ne znajo ustaviti

Anže Kopitar je vsaj točko dosegel na zadnjih petih zaporednih tekmah, naj kater
1/11
EPA
Anže Kopitar je bil znova junak v vrstah hokejistov Los Angeles Kings, ki so na gostovanju v Nashvillu zmagali s 4:2. Proti Predatorjem je dosegel gol in podajo.

Los Angeles Kings nadaljujejo dobre predstave na gostovanjih, še naprej pa blesti slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je za zmago proti Nashville Predators dosegel gol in podajo, enak dosežek pa je uspel še Dustinu Brownu.

To je že četrta zaporedna zmaga Kraljev na gostujoči turneji, kar je nov klubski rekord. Tako blizu so bili le v sezoni 1980/1981 (3-0-1) in 2003/2004 3-0-0-1. Hrušičan je moštvo iz Kalifornije popeljal v vodstvo že v sedmi minuti, ko je Dustin Penner ob ogradi zavrnil plošček do Kopitarja, ki je s strelom iz zapestja premagal domačega vratarja. Slovenski reprezentant je svojo drugo točko dosegel v drugi tretjini, ko je v 33. minuti podal Waynu Simmondsu za 3:1.

"Štiri zaporedne zmage na gostovanjih, to se ne zgodi ravno pogosto. Naš pristop na vsaki tekmi je igrati, kot bi igrali v končnici. Za nas je vsak tekma izločilna. Tako moramo igrati vsak večer," je po novi, že 40. zmagi v sezoni dejal Kopitar, ki je zbral že 72 točk in je sedmi najučinkovitejši igralec lige NHL.

Bleščeče predstave Kopitarja in soigralcev so Kralje popeljale že do četrtega mesta na Zahodu in dobrega izhodišča za končnico, kar pomeni, da bomo slovenskega zvezdnika težko videli v dresu reprezentance na SP na Slovaškem.

Liga NHL, 15. marec
New Jersey Devils : Atlanta Trashers 4:2

New York Rangers
: New York Islanders 6:3

Columbus Blue Jackets : Boston Bruins 2:3 (kazenski streli)

Montreal Canadiens : Washington Capitals 2:4

Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes 0:1

Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins 1:5

Florida Panthers : Phialadelphia Flyers 2:3

Nashville Predators : Los Angeles Kings 2:4
Kopitar
gol in podaja

Dallas Stars : San Jose Sharks 3:6

Calgary Flames : Phoenix Coyotes 3:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.